‘Als u wilt pauzeren, toets 8’

Soms, als ik echt even geen flikker te doen heb, dan doe ik  dingen die op het eerste oog niet zoveel zin lijken te hebben. Een voorbeeld daarvan is mijn voicemail bellen terwijl ik best weet dat er geen nieuwe berichten opstaan. Ik deed het net nog.

Ik drukte de één, de twee en tweemaal de drie in op de virtuele toetsen van mijn smartphone. De automatische mevrouw van T-Mobile zei, zoals verwacht: ‘Welkom bij T-Mobile voicemail. U heeft… geen nieuwe berichten.’ Daarna noemde ze een hele rits aan keuzemogelijkheden op, welke ik met een druk op een bepaalde virtuele toets kon bevestigen.

Ik drukte niet. Stilte.

De automatische vrouw van T-Mobile begon na een tijdje weer te praten. ‘Als u wilt pauzeren, toets 8’, zei ze. Nieuwsgierig naar wat die pauze in zou houden, drukte ik op de 8.

Wederom een stilte. Eigenlijk dezelfde stilte van voor de pauze, maar nu was het een officieel door T-Mobile goedgekeurde pauze. Raar hoor.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.