Het Marktplaats Paasspel

Wie denkt dat Marktplaats er alleen is om twaalf jaar oude bloempotten van eigenaar te doen wisselen, vergist zich. Marktplaats doet ook aan lekker gekke interactieve spelletjes. Via deze link kunt u het Marktplaats Paasspel spelen. U bent dan in goed gezelschap, want ik speelde het ook.

Eerst las ik de spelregels. Voor je het weet speel je het spel heel anders dan Marktplaats het bedoeld heeft. Dat is voor niemand leuk.

Ik las: ‘De Paashaas heeft 6 eieren in het veld neergelegd. De letters vormen samen een woord, maar liggen nu verspreid in het veld. Vorm het woord door de eieren zo snel mogelijk in de mandjes te slepen. Als de letter niet in dat mandje hoort, dan zal de letter weer terugvallen in het veld. Als het ei met de letter in het juiste mandje wordt geplaatst, dan blijft het ei in het mandje zitten.’

Echt iets voor mij. Lekker met eieren slepen! Je kunt ook denken: waarom moeten die eieren van de Paashaas in godsnaam weer terug in de mandjes; hij heeft ze er toch niet voor de Paashaas met de korte achternaam uitgehaald? Maar zo ben ik niet. Als Marktplaats wil dat ik de beletterde eieren van de Paashaas weer in de mandjes sleep, dan doe ik dat.

Graag zelfs, want het is eigenlijk gewoon een soort Lingo. De Paashaas huppelt net ietsje gemakkelijker dan Lucille, maar voor de rest is het verschil tussen de beide spellen te verwaarlozen. Ja, in plaats van ballen zijn er dus eieren. Maar dat is een verbetering.

En zo kwam het dat ik al na twaalf seconden de vijf eieren in de daarvoor bestemde mandjes had gesleept. Zwaluw stond er. Nu maar hopen dat die tijd snel genoeg is voor de prijs die iedere dag te winnen is bij het Paasspel van Marktplaats: een dagje uit naar de Orchideeënhoeve nabij Emmeloord. Ze hebben daar wel 2000 verschillende soorten orchideeën. En een orchideeëndokter.

Het Marktplaats Paasspel. Wie dit woord raadt, wint een dagje uit in de baard van Arie Ribbens!

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “Het Marktplaats Paasspel”