Ingelaste Journaaluitzending geschrapt

In verband met een niet gebeurde ramp is gisteren een drie uur lange ingelaste Journaaluitzending geschrapt. De ramp vond niet plaats om drie uur ’s middags, waardoor de NOS vlak daarna niet meteen live de ether inging. Vanwege de geschrapte extra Journaaluitzending kwam de uitzending van Sesamstraat niet te vervallen.

‘Een enorme domper voor ons’, zei Journaal-hoofdredacteur Marcel Gelauff. ‘We zaten er al helemaal klaar voor. Sacha de Boer had speciaal een nieuw mantelpakje aangeschaft, Jeroen Wollaars zat klaar achter z’n laptop om ons op de hoogte te houden van de laatste tweets, en toen gebeurde de ramp dus niet.’

Arie Ribbens, Hoogleraar Speculatieve Fataliteitbeleving aan de Universiteit van Tilburg, zou bij Sacha de Boer aanschuiven om de ramp te duiden. ‘Ik zat al in de taxi op weg naar Hilversum toen de NOS me belde dat de ramp helemaal niet plaats had gevonden. Gevolg was dat ik m’n hele planning voor de dag om moest gooien. Uit armoede ben ik maar een boswandeling met de hond gaan maken. Wel jammer hoor; ik had me enorm verheugd op een ouderwets dagje wetenschappelijk verantwoord speculeren.’

Toen eenmaal duidelijk werd dat de ramp niet plaats ging vinden, hoopte men bij de NOS nog op een kabinetscrisis. ‘Maar na contact met zowel Ron Fresen als Dominique van der Heijden werd al snel duidelijk dat ook dat er niet inzat. We hebben er nog even over nagedacht dan in hemelsnaam maar een uitzending te maken over hongersnood in Afrika ofzo, maar daarvoor gaf de netcoördinator geen toestemming. Nadat bleek dat ook de hele Koninklijke familie gewoon veilig thuis zat, hebben we maar besloten helemaal af te zien van de ingelaste journaaluitzending.’

De volgende ingelaste Journaaluitzending staat gepland voor 26 april, in verband met het overlijden van Nelson Mandela. ‘We hebben Ruud Gullit al vastgelegd om de hele middag bij Sacha aan de desk te zitten. Het belooft een hele mooie uitzending te worden. Nu maar hopen dat Nelson ons niet in de steek laat’, aldus Gelauff.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.