Friso

Ik snap iets niet. Vroeger reed er bij ons een melkboer door de straat die een zoon had met een moeilijke huid. Derhalve bezocht hij eens in de maand een dermatoloog van het Martini-ziekenhuis in Groningen. In het ziekenhuis werkte op dat moment een verpleegster met de naam Brenda.

Brenda had een broer die kaasmaker was in de buurt van het dorpje Usquert. De broer, die Bob heet, had een heleboel vaste klanten. Eén van hen was Simon Kloet, een simpele verwarmingsmonteur uit het nabij Usquert gelegen Uithuizen. Het was daar dat Simon eens de verwarming repareerde van de familie Van Biezen.

De familie Van Biezen bestond uit vader Leo, moeder Margriet, zoon Leo jr. en dochter Brenda, die toevallig dezelfde naam draagt als de eerder opgevoerde verpleegster. Leo jr. deed aan voetbal en Brenda zat op paardrijden, en daarom ook op paarden.

In de manege ontmoette zij op een dag Hendrik. Hendrik was een twaalfjarige jongen uit een welgesteld gezin. Omdat Hendrik uit een welgesteld gezin kwam, ging hij twee keer per jaar skiën in het Oostenrijkse dorpje Serfaus. Serfaus ligt met de auto precies 75,1 kilometervan Lech af.

En toch heeft niemand, en dan bedoel ik dus echt niemand – ook niet Nieuwsuur, 1Vandaag, Hart van Nederland, het NOS Journaal, RTL Nieuws, Vandaag de Dag, Radio1, BNR Nieuwsradio, RTL Z of RTL Boulevard – mij opgebeld om het skiongeluk van Friso te duiden. Dat is toch ongelofelijk?!

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.