Sjaak L. Grottenhoofd moppert over… tenen

Sjaak L. Grottenhoofd hield bijna twee jaar lang een dagboek bij voor dit zeer invloedrijke weblog. De geschiedenis leert ons echter dat het niet altijd goed afloopt met mensen die een dagboek bijhouden. Daarom is Sjaak er mee gestopt. Omdat we Sjaak wel graag wilden behouden voor dit per zin invloedrijker wordende weblog, moppert hij nu ieder weekend in ongeveer 200 woorden over iets. Deze keer over tenen.

Wat ik dus stomme dingen vind, zijn tenen. Ze hangen er maar een beetje bij. Het zijn vingers, maar dan aan je voeten. Vingers vind ik niet stom. Daar heb ik van mijn vijftiende tot mijn achttiende veel plezier van gehad in de struiken achter de botsautootjes van de dorpskermis in Kerkdriel. Aan tenen had je toen niks. En nog steeds wens ik mezelf weleens lepra toe.

De ergste tenen vind ik die van ballerina’s. Die pronken ermee. Zo van: kijk mij eens op m’n tenen staan in m’n roze schoentjes. Bah! Ook aan de tenen van Aron Winter heb ik een broertje dood.

Verder vind ik de nagels die op tenen zitten irritant. Zonder dat je erom hebt gevraagd, groeien ze de hele tijd maar door. Dan moet je ze knippen. Je kunt er ook voor kiezen ze door te laten groeien.

U kunt zich na al mijn gemekker wel voorstellen dat ik hele lange tenen heb. Wel vijftien centimeter, zodat je er bij wijze van spreken 16.000 toertochtrijders overheen kunt laten schaatsen.

Bij wijze van spreken, omdat ik in werkelijkheid natuurlijk lekker op de bank blijf liggen dit weekend, zonder 16.000 schaatsende idioten in mijn nabijheid.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

9 reacties op “Sjaak L. Grottenhoofd moppert over… tenen”