De lippen van PVV-kamerlid Richard de Mos

Alsof er een dijk in zijn speekselklier is doorgebroken. Zo zien de lippen van PVV’er Richard de Mos eruit. Constant vochtig. Een tsunami aan speeksel overspoelt zijn lippen, om het in PVV-jargon te schrijven.

Wanneer ik hem ergens zie praten, let ik alleen op de lippen. Ze fascineren. Soms gaat hij er even met z’n tong overheen. Als een lief hagedisje. Zou het daardoor komen dat ze immer vochtig zijn? Het is een verklaring, maar andere mensen gaan ook met hun tong over hun lippen.

En weet Richard zelf dat zijn lippen altijd vochtig zijn? Misschien zegt zijn vrouw wel elke dag, als hij thuiskomt na een lange dag beledigen, ‘Richard, je lippen zijn weer nat!’ Ze pakt een doekje en dept ze liefdevol droog. Twee seconden later zijn ze weer vochtig.

Ik hoop dat het zo gaat, maar het blijft gissen. Daardoor zijn de lippen van Richard de Mos een groter mysterie dan het gekke brilletje van Dion Graus.

O, die vochtige lippen. Ze roepen zoveel vragen op. Allemaal vragen die alleen Richard zelf kan beantwoorden. Maar zelfs als hij dat een keer zou doen, zou ik het niet meekrijgen. Ik zou dan moeten luisteren naar zijn woorden. En luisteren is voor mij onmogelijk met de vochtige lippen van Richard de Mos in de buurt. Dan zijn het alleen de lippen en ik.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

4 reacties op “De lippen van PVV-kamerlid Richard de Mos”