Maxima en de kameel

Tijdens staatsbezoeken gebeuren wonderlijke dingen. Zo zag ik beelden van enkele Arabische militairen die zwaarbewapend Koninklijke schoenen bewaakten toen ons veelbesproken staatshoofddoekje en haar gevolg een moskee bezochten.

Maar het was Maxima die de show stal. Niet vanwege haar schoenen, een geinige uitspraak (beetje dom) of een grappig pakje (postzakpak), maar door een kameel over z’n snuit te aaien. Ze zag hem achter een paar politiemannen staan en zocht oogcontact. De kameel reageerde door zijn lange nek richting de prinses te bewegen. De hand van Maxima ging gedecideerd naar de snuit van de kameel.

Ze aaide.

De kameel deed ondertussen waar honderdduizenden mannen van dromen. Hij likte aan de hand van Maxima. Het deerde Maxima niks. Sterker nog, ze leek er van te genieten. Ze aaide nog meer. Daarna liep ze door en stapte de gereedstaande bus in. Gracieus, alsof ze niet net door een kameel gelikt was.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.