Sterrenparade van Sterren.nl

De winnaar van Nipkowschijf of de Gouden Televizier-Ring is nu al bekend. KoffieMAX natuurlijk, maar met het programma Sterrenparade van Sterren.nl heeft de Nederlandse televisie er sinds kort nog een pareltje bij. Het idee is simpel. Er is publiek en er zijn artiesten met liedjes. Maar daarmee ben je nog geen pareltje van de Nederlandse televisie. Dat concept kennen we al jaren. Er is meer nodig.

Gelukkig zorgt Sterrenparade  daarvoor door een eigen sausje over dat concept heen te gieten. Een sausje dat eigenlijk nergens op slaat, maar wel lekker is. Sterrenparade is de Joppiesaus van de tv-formats. Zo treden de artiesten in Sterrenparade op in een spiegeltent. Prachtig, want hierdoor zie je elf Peter Beenses in beeld als hij staat te zingen. Zingen. Nog zoiets. Doen ze ook niet aan bij de Sterrenparade. Het gevolg is dat je zit te kijken naar publiek dat meeklapt met een cd, terwijl er in het midden van de tent iemand moeilijk staat te doen.

Dat was er nog niet op de Nederlandse televisie.

Nu wel, en wat heb ik al niet allemaal langs zien komen. Een keur aan artiesten danste en playbackte zich mijn huiskamer in vanuit de Trostent. In de eerste aflevering toverde Stef Ekkel het nummer ‘Waarheen, waarvoor’ om tot een carnavalskraker waar niemand tijdens het aankomende carnaval omheen kan. In diezelfde aflevering trad ook de al eerder gememoreerde Peter Beense op, een man waar niemand omheen kan.

Een aflevering later trad Dré Hazes op. Hij noemst zich tegenwoordig André Hazes Junior en  zong het duet Stap voor Stap met de Vlaamse Lindsay, een aangrijpend lied over hoe het tweetal door een stad kuiert. Maar dat deed er eigenlijk niet zoveel toe; hoe mooi het lied ook was.

Even later trad namelijk ook Dries Roelvink op. En dat doet er natuurlijk altijd toe. Nu alleen nog meer dan anders. Ik besefte het op het moment dat ik z’n rooie kop het beeld zag vullen: had ik de kleine versie daarvan niet net een lied zien zingen met de Vlaamse Lindsay?

Ja. Die Rachel heeft André senior bedrogen met Dries Roelvink! Het gevolg daarvan heet André junior. Ze lijken als twee druppels water op elkaar, alleen de eerder genoemde rooie kop mist, maar dat lossen we wel op met een vakantie naar de Spaanse costa  zonder zonnebrand in de koffer van Dreetje.

Na deze schokkende ontdekking mijnerzijds, maakte Henk Wijngaard zijn opwachting in de spiegeltent. Hij zong een liedje met ene Sylvia. Het ging over een truck. Dat was geruststellend.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Dries en Dries Junior of T.A.F.K.A.A.J (The Artist Formerly Known As André Junior)