Updates

Een tijdje geleden heb ik mijn fiets geüpdate. M’n spatbord was eraf gevallen en toen heb ik een plastic zak op de bagagedrager getapet. Hierna kon ik weer lekker fietsen zonder steeds een natte reet te krijgen. Een succesvolle update, waar met name mijn reet zeer tevreden mee was.

Van andere updates ben ik minder onder de indruk. Dat zijn vrijwel allemaal digitale updates. Op mijn telefoon bijvoorbeeld, een zogenaamde smartphone van het merk HTC. Om de zoveel tijd verschijnt er wel weer een icoontje in beeld dat er updates voor mijn apps beschikbaar zijn. Daar druk ik dan op met mijn wijsvinger of, als het zo uitkomt, een ander lichaamsdeel. Mijn telefoon slaat aan het downloaden. Op den duur is dat klaar en is er niks veranderd.

Nog vervelender zijn de updates van Adobe. Ik weet niet eens wat Adobe precies doet, maar ook na een update van dat programma verandert er niks. Slechts een melding dat versie 6.0.1.3.5.5.6.9.8 nu geïnstalleerd is. Tot nu toe even vervelend als het updaten van de apps op mijn telefoon. Het verschil is dat Adobe een uur later alweer vraagt of ik versie 6.0.1.3.5.5.6.9.9 van hun programma wil downloaden. Liever niet, maar daar gaan ze dus niet mee akkoord. Vragen ze het vijf minuten later weer.

Mensen, we worden in een ijzeren greep gehouden door de updatemaffia. Tijd om ergens een tentje op te zetten.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.