Sjaak L. Grottenhoofd moppert over… puntenslijpers

In goed overleg met Sjaak hebben we besloten dat hij vanaf heden geen dagboek meer bij zal houden. De geschiedenis leert ons namelijk dat het niet altijd goed afloopt met mensen die een dagboek bijhouden. We wilden Sjaak wel graag behouden voor dit zeer invloedrijke weblog. Daarom moppert hij ieder weekend 200 woorden over iets alledaags. Deze keer puntenslijpers.

Wat ik dus stomme dingen vind, zijn puntenslijpers. Een echte man slijpt punten met een Stanleymes. Puntenslijpers zijn voor homofielen en andere verwerpelijke mensen die eigenlijk door ambtenaren geweigerd zouden moeten worden (korfballers, filatelisten, pompbediendes zonder snor, tv-koks, liefhebbers van Spinvis, etc.). De verwijfde krulletjes die je overhoudt na het slijpen, dat zegt toch genoeg mensen?!

Het vervelende van puntenslijpen is ook dat je potlood op den duur niet meer bestaat. Moet je weer naar de winkel om nieuwe potloden te kopen. Nou, daar gebeurt natuurlijk ook weer iets wat heel vervelend is, en voor je het weet, sta je weer alle haren uit je snor te trekken. Beter kun je een balpen gebruiken wanneer je iets op moet schrijven. Alhoewel, die gaan op. Beter kun je helemaal niks opschrijven. Dat geschrijf de hele tijd!

Meestal worden potloden trouwens niet gebruikt om te schrijven, maar om te tekenen. Zo was ik een keer in Parijs, waar ik me liet tekenen door zo’n kunstenaarskwibus. Hij met z’n geslepen potlood in de weer; wat denk je waar hij mee aankwam? Juist. Een dikzak met een hele grote neus, een reuzensnor en een plukje gek haar op z’n hoofd. Ik moest er nog voor betalen ook!

Pff… Ik ga dit weekend niet naar Parijs, maar blijf lekker op de bank liggen, misschien steek ik op den duur nog wel een ongeslepen potlood in m’n reet. Lekker.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.