Koerd Westerman

Ja, ik weet dat je Koerd Westerman, voetbalcommentator bij Eredivisie Live en René-van-der-Gijp-vervanger bij VI, eigenlijk met een t schrijft. Koert Westerman dus. Ik schreef het expres met een d, ten behoeve van een woordgrap die ik zo met jullie zal delen. Eerst nog even schrijven waarom ik die, naar zo zal blijken, niet zo heel goedbedoelde woordgrap wil maken.

Ik wil die niet zo heel goedbedoelde woordgrap over Koert Westerman maken omdat hij ook woordgrappen maakt. Heel veel. En ze zijn niet leuk. Koert leidt ze wel heel lang in, met een gezicht waaraan iedereen kan zien: o jee, daar komt weer zo’n flauwe woordgrap van Koert. Laatst deed hij dat weer twee keer, als René-van-der-Gijp-vervanger bij Voetbal International.

Eén grap had betrekking op de muziekstijl blues en het kledingstuk blouse. Koert had een gek overhemd aan en dacht dat Johan dat wel mooi zou vinden omdat die zo van blues hield. Tja. Daarna leidde hij met een fragment z’n volgende woordgrap in. We zagen een steward van PSV die een klein jongetje naar z’n stoeltje dirigeerde nadat hij in de ogen van de steward een doelpunt iets te enthousiast vierde. Die steward was een Rod Steward. Koert keek triomfantelijk in de camera.

Omdat Koert Westerman ook nog eens een pluk schaamhaar op z’n hoofd draagt, vond ik het hoog tijd worden voor zo’n soort woordgrap over hem. Komt-ie:

‘Ik hoop dat Koerd Westerman binnenkort een paar Turken tegen het lijf loopt.’

Dat is ‘em. Jullie zien het niet, maar ik kijk op dit moment heel triomfantelijk.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

3 reacties op “Koerd Westerman”