Jus d’orange uit een pak schenken

De tijd dat je met een schaar een tuitje uit je pak jus d’orange moest knippen, hebben we gelukkig achter ons gelaten, maar qua schenkcomfort is er niet veel veranderd in de jus-d’orange-pakken-business-branche: het is en het blijft knudde met een rietje. Een rietje omdat dat handig is bij het opslurpen van de sinaasappelsap die je onherroepelijk morst wanneer je een glas probeert in te schenken.

Het ziet eruit alsof er wel een poosje over na is gedacht, de sluiting van een hedendaags pak jus d’orange. En waarschijnlijk is dat ook wel zo. Toch heeft men niets kunnen doen aan het klotsgevaar. Bij iedere inschenksessie met een pak jus d’orange ligt het op de loer. Is het eigenlijk onvermijdelijk. Het ene moment kabbelt de jus d’ orange nog als een pittoresk Frans watervalletje bij zomerdag het glas in, maar dan: klots-klots-klots. Opeens heeft de jus d’orange meer weg van een golf die bij windkracht 12 kapotslaat op een Zeeuwse dijk.

Het gevolg is niet een horde paniekerige vrouwen met zijspiegels op hun hoofd, maar jus d’orange op het aanrecht. Of op de tafel. Of waar je ook maar aan het schenken was. Zeer ergerlijk, want dan moet je er weer een vaatdoekje bijpakken, of, zoals eerder geopperd, met een rietje aan de gang.

Overigens doet dit euvel zich niet alleen voor bij pakken jus d’orange, maar ook bij pakken waar vitaminedrink, Taksi, Chocomel, Fristi, Dubbelfris, appelsap, druivensap, etc. inzit. Dus: pakkenindustrie, verlos ons van de klots!

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

4 reacties op “Jus d’orange uit een pak schenken”