Sjaak L. Grottenhoofd moppert over… kalenders

In goed overleg met Sjaak hebben we besloten dat hij vanaf heden geendagboek meer bij zal houden. De geschiedenis leert ons namelijk dat het niet altijd goed afloopt met mensen die een dagboek bijhouden. We wilden Sjaak wel graag behouden voor dit zeer invloedrijke weblog. Daarom moppert hij ieder weekend 200 woorden over iets alledaags. Hij trapt af met ‘lopen’.

Wat ik dus stomme dingen vind, zijn kalenders. Elke dag als ik op de wc een enorme dampende drol met maïskorrels erin zit te draaien (ik meer maïs dan goed voor me is), heb ik zin om dat hele ding aan gort te scheuren. Maar dat mag dan weer niet. Eén blaadje slechts. Weer dat typische Nederlandse calvinistische gedoe!

Op kalenders staat ook vaak geschreven dat er weer een of andere Heleen jarig is, die van Dirk waarschijnlijk. Moet je daar weer heen. Om in een kringetje met Joop en Annet, Bartho en Christien, Henk en Sjaan, Erik en Agnes, en Frank en Simon – godbetert nog twee homo’s ook! – een stukje taart te eten. En twee kopjes koffie. Daarna een paar biertjes, een plakje worst en je kunt weer naar huis. Verschrikkelijk.

Er staan niet alleen verschrikkelijke verjaardagen in kalenders geschreven, maar ook andere afspraken. Een afspraak bij de kapster, die je de oren van de kop lult, om maar eens wat te noemen. Of dat je je zoontje met een stel andere jengelende broekplassers naar een voetbalveld in de provincie moet brengen. Pfff…

Van kalenders komt alleen maar ellende. Ik kijk er dit weekend niet in en blijf lekker op de bank liggen.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.