De antilope en de mountainbikers

Een man op een mountainbike fietst driftig over een Afrikaans paadje. Achter hem nog een man op een mountainbike, maar dan met een camera, waarschijnlijk op z’n helm of stuur bevestigd. Ze rijden hard. En dan is er opeens een overstekende antilope, die de man op de voorste mountainbike omver kegelt. De man op de mountainbike met camera legt het allemaal vast. Genieten.

Vooral omdat het eruitziet alsof de antilope het expres doet. Dat hij drie dagen achter een boom heeft staan wachten tot er eindelijk eens een man op een mountainbike voorbij kwam rijden die hij van z’n fiets kon kegelen. Omdat hij een weddenschap had verloren. Ik vind het helemaal niet onlogisch klinken dat deze antilope dacht dat de gnoe van om de hoek helemaal niet zeven kilo van z’n eigen stront op kon eten, en als gevolg daarvan een onschuldige mountainbiker moest torpederen. Een soort Jackass voor dieren.

Of misschien maakte het wel deel uit van één of andere duister ontgroeningsritueel voor een geheime dierensekte. Weten wij veel wat die dieren allemaal uitspoken als er geen camera van National Geographic op ze gericht staat. Ik geloof er niks van dat ze alleen maar grazen, aan elkaars reet snuffelen en met zonsondergang hun dorst staan te lessen bij een beekje. Stiekem voeren ze van alles in hun schild, de dieren.

Dan het perspectief van de mountainbikers. Daar valt op dat de man op de mountainbike met camera ‘holy cow’ roept wanneer de man voor hem van z’n fiets wordt getorpedeerd door de antilope. Heeft die man soms zeven kilo gnoestront in z’n ogen? Een antilope aanzien voor een koe, dat krijgt zelfs het illustere commentaarduo Herbert en Maarten niet voor elkaar.

Even later in het filmpje, wanneer de opname en het commentaar van de man vertraagd worden afgespeeld, klinkt de man zelf als een koe. Het geeft het filmpje nog net wat meer glans. Maar eigenlijk is het natuurlijk al mooi genoeg wanneer een antilope net die ene mountainbiker in Afrika met een camera achter zich van de fiets knalt. John de Mol had het niet beter kunnen bedenken.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=S2oymHHyV1M

Één reactie op “De antilope en de mountainbikers”