De reet van Angela

The Voice of Holland is een familieprogramma. Zo eentje uit de tijd van Ted de Braak, waar de hele familie voor thuis blijft. Moeder zet een bak paprikachips op tafel, vader haalt z’n  pijp weer eens tevoorschijn en de kinders nippen van een glaasje cola. Misschien kan de openhaard zelfs wel aan (uitkijken met die pijp, vader!). Oudhollandse gezelligheid, kortom. En Gordon zit niet eens in de jury, dus wat kan er misgaan?

Een dansje, dat kan er misgaan. Wanneer een kandidaat zo goed kan zingen dat alle juryleden van het gezellige familieprogramma zich omdraaien, dan ontstaat er een al dan niet gespeelde concurrentiestrijd tussen de juryleden, die eigenlijk coaches heten, maar dat vind ik stom om op te schrijven. Bert van Marwijk, dat is een coach. En een Engelse bus, ook dat is een coach. Mensen die bij tijd en wijle op een knop drukken, zijn mijns inziens geen coach, maar gewoon jurylid. Eerst maar eens tachtig mensen naar Lloret brengen of clichés spuien in een slechtzittend pak. Ik zie het Roel van Velzen nog niet zo snel doen…

Het jurylid derhalve – Nick&Simon zijn omwille van de leesbaarheid even één jurylid –, dat de strijd om het talent uiteindelijk wint, moet de andere juryleden natuurlijk dissen, een woord dat Ted de Braak helemaal niet kent. Dat dissen gebeurt middels een dansje welke vlak voor de neus van de andere juryleden wordt opgevoerd. En daar gaat het dus mis.

Nog niet eens bij Marco Borsato, die tijdens zijn dansjes kijkt alsof hij moet poepen. Dat zijn we gewend; Marco kijkt bij alles wat hij doet alsof hij moet poepen. Marco eet denk ik gewoon heel veel pruimen. Het gaat ook niet mis bij Nick&Simon, die met hun dansje zo aan kunnen sluiten bij het Volendams showballet ‘De Piet Veermannetjes’. Het ligt zelfs niet aan het dansje van Roel van Velzen. Nooit verdiende een dansje haar verkleinwoord meer. Heel erg lief, zo’n dansende gnoom.

Het ligt aan Angela. Meer specifiek: aan de reet van Angela. Nog specifieker: aan de wild heen en weer zwiepende reet van Angela. Die is niet geschikt voor een gezellig familieprogramma. Die is helemaal nergens voor geschikt, behalve een slechte Duitse pornofilm misschien. Of om een watermeloen mee te pletten natuurlijk.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

De reet van Angela, niet geschikt voor jonge kijkers:

6 reacties op “De reet van Angela”