Brieven aan BN’ers – Beste Kees Driehuis,…

Jij hebt een scheve bek. Misschien is het een beetje een confronterende manier om deze brief aan jou mee te beginnen, maar het is tegelijkertijd wel de essentie ervan. Want jouw scheve bek doet me altijd denken aan iemand anders met een scheve bek, Kees. Aan André Kyvon, die we, Kees, beter kennen als André van Duin.

André van Duin is vooral bekend van typetjes. Ik vermoed dat jij dat als geen ander weet, maar daarover later meer, Kees. Eerst even het laatste typetje van André ervan langs geven. Sorry dat ik deze brief aan jou daarvoor misbruik, Kees, maar het moet even. Ik hoop dat je het begrijpt.

Het nieuwste typetje van André van Duin heet Piet Konijn. Piet is een uitvinder met een baard en zat recent bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel. Op tafel eigenlijk. Daar demonstreerde hij zijn knotsgekke uitvindingen. Het was de bedoeling dat de mensen daar om gingen lachen, wat uiteindelijk slechts uit medelijden met Piet Konijn gebeurde. Piet Konijn, alleen je naam is mooi, zou Henk Westbroek zingen. En dan liegt hij eigenlijk ook nog.

Zo. Nu weer over naar de kern van de zaak, Kees: jouw scheve bek en hoe die lijkt op de man achter Piet Konijn, André van Duin. Ik vraag het maar gewoon even heel direct op de man af: ben jij, Kees Driehuis, presentator van Per seconde wijzer, een typetje van André van Duin? Heb ik al die jaren naar een Jan Wijdbeens voor de elite zitten te kijken? Je das is langer, je draagt geen geruit pak en je hebt geen gek hoedje op, maar hoe groot is de kans dat er twee verschillende mensen op tv zijn met zo een scheve bek, Kees? Of moet ik zeggen, André, Kees?

Schrijf voor de vorm maar even een antwoord terug. Uit beleefdheid. Maar eigenlijk hoeft het niet. In mijn hoofd ben je vanaf nu Kees Driehuis, het elitaire typetje van André van Duin. Pizza! Waar ik eerder ‘pizza!’ schreef, moet het ‘stop’ zijn; ik zet twee Piet Konijns in.

Met vriendelijke groeten,

Zwoebe Zwoebstra

PS. Kees, waarom houd je een pinguïn vast op de foto?

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.