MSN Messenger

Ik heb een beetje medelijden met het chatprogramma MSN Messenger. Het programma is in de vergetelheid geraakt. Het ligt bij iedereen ergens in een donker, stoffig hoekje van de systeemkast te wachten tot het eindelijk weer eens opgestart wordt. Bij mij werd het programma gisteren zelfs zo ongeduldig dat het uit zichzelf opstartte. Geen van mijn contactpersonen was online. Geen van mijn contactpersonen was zelfs afwezig.

Omdat ik met niemand kon chatten, dacht ik terug aan die goeie ouwe tijd dat je de hele dag achter je computer zat, maar toch je status had ingesteld op ‘afwezig’. Dat hoorde zo. En je had altijd een excuus om niet te reageren als een of andere hansworst, die per ongeluk in je lijst met contactpersonen verzeild was geraakt, een balkje in je taakbalk blauw of oranje deed oplichten. Met dat geluidje erbij ook.

Dat geluidje, dat fantastische geluidje. Tedung. Zoals je merkt is het eigenlijk niet goed in woorden te vatten. Toen msn’en nog hip was, ergerde ik me wel eens aan dat geluidje, maar nu mis ik het. Iemand een gitaar sturen die door een woedend mannetje kapot wordt geslagen, ook dat mis ik. Heel erg zelfs.

Tuurlijk, Scrabble spelen op je mobiele telefoon is leuk, maar haalt het niet bij een mannetje dat elke dag weer z’n gitaar aan diggelen smeet. Laat ik het zo zeggen: als het mannetje met de gitaar op Facebook had gezeten, dan was ik z’n vriend geworden en had ik al z’n statusupdates leuk gevonden. En op Twitter had ik elke tweet van hem geretweet.

Maar het mannetje zit niet op Facebook en doet niet aan Twitter. Hij zit zich wezenloos te ergeren, opgesloten in een programma dat niemand meer gebruikt, zonder dat hij daarbij dus een gitaar kapot kan gooien. Vind ik niet leuk.

Maar volg ons toch op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

8 reacties op “MSN Messenger”