70.000 keer gebeld worden door je ex

Een bericht op nu.nl: een vrouw uit Rotterdam heeft 70.000 keer haar ex opgebeld. In vier maanden tijd. Dat zijn 583 telefoontjes per dag, en dan heb ik het nog afgerond naar beneden. Het zijn ook 22 telefoontjes per uur, wederom afgerond naar beneden, daarbij niet rekening houdend met een gezonde nachtrust van acht uur per nacht. Doe je dat wel, dan kom je uit op 36 telefoontjes per uur. Zoveel belt Frits Barend niet eens op een dag.

De vrouw die om de anderhalve minuut haar ex belde, intrigeert me niet eens het meest na het lezen van het bericht. Het is de man naar wie ze belde, de ex, waar het mij om te doen is. Hij stapte na 70.000 keer gebeld te zijn naar de politie. Precies 70.000 keer. Dat roept vragen op. Bijvoorbeeld: heeft hij zitten turven, en vond hij het bij exact 70.000 telefoontjes welletjes?

Zo ja, heeft hij geen telfout gemaakt bij het turven? Sta je daar op het politiebureau met een pak papier waarop slechts 69.999 streepjes staan. Dan ben je op zo’n dag toch een beetje het lachertje van het bureau. Jaren later praten de agenten er nog steeds over op de kerstborrel: ‘Weet je nog, die vent met z’n 69.999 streepjes… Hahahahahahahaha.’

Daarnaast ben ik zeer benieuwd naar de ringtone van de man. Dat moet wel een bijzonder leuk deuntje zijn, wanneer je pas na 70.000 keer rinkelen actie onderneemt. Ik gok op Dries Roelvink. Misschien, bedenk ik me nu, stond de telefoon wel de hele tijd op de trilstand en bewaarde de man de telefoon in z’n onderbroek. Dat maakt het weer een heel ander verhaal. Je weet het niet.

Nog een vraag: wat voor boodschap hoorden de mensen die hem probeerden te bellen, maar z’n voicemail kregen omdat hij in gesprek was? ‘Waarschijnlijk ben ik op dit moment in gesprek met mijn ex. Probeer het over een minuut nog een keer, dan belt ze me net even 30 seconden niet.’ Zoiets? En bezocht de man vaak begrafenissen van willekeurige mensen zodat hij z’n telefoon uit kon zetten?   

Allemaal vragen waarop ik voorlopig geen antwoord heb. Misschien moet ik hem eens bellen. En als-ie niet opneemt gewoon nog een keer. En nog een keer.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.