Matthijs van Nieuwkerk in z’n vrije tijd

Het gaat niet goed met Matthijs van Nieuwkerk. In z’n vrije tijd dan. De populaire presentator, zoals je Van Nieuwkerk schijnt te moeten noemen wanneer je hem niet bij naam noemt, draagt dan sjaaltjes en laat z’n baard staan. Ik heb hem ook wel eens met een gek hoedje op z’n hoofd gezien. In een interview vertelt hij dat het beleid is: de vrijetijdmatthijs is een andere dan de werkmatthijs.

En inderdaad, gisteren hing hij weer gewoon de populaire presentator uit, in een iets te krap pak, zonder sjaaltje, hoedje en baard. Doe mij maar de werkmatthijs. Met name het sjaaltje en hoedje van de vrijetijdmatthijs zijn me een doorn in het oog. Met baarden heb ik minder moeite.

Het is wel een interessant fenomeen, zo’n gespleten persoonlijkheid. De vrijetijdmatthijs, ik ben er ontzettend benieuwd naar. Ik zie hem voor me tijdens een weekendje ontspannen op de Drentse hei. Slapen in een blokhut en dan ’s ochtends lekker niet scheren. Sjaaltje om, hoedje op, en wandelen maar. Na een half uur wandelen staat er opeens een informatiebord van Natuurmonumenten over borstelgras voor z’n neus. Vrijetijdmatthijs leest het heel rustig voor aan z’n vrouw.

Even spookt het door z’n hoofd: bumpertje, naar krukje lopen, boek omhoog houden. Maar nee hoor, dit is vrijetijdmatthijs, die plukt nog eens aan z’n baard en vraagt even later een schaap naar z’n drijfveren. Het schaap mag antwoorden zonder dat er na twintig seconden iemand doorheen begint te lullen. Na het gesprek met het schaap keren Matthijs en z’n vrouw terug naar de blokhut, alwaar vrijetijdmatthijs een cd van Charles Aznavour in de cd-speler duwt en op play drukt. Charles zingt gewoon door na een minuut.

Met de maar doorzingende Aznavour op de achtergrond bedrijft vrijetijdmatthijs de liefde met z’n vrouw. Opgewonden schuurt hij z’n baard over haar borsten. Nu kan het nog. Maandag is het weer tijd voor werkmatthijs. En een stagiaire.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Vrijetijdmatthijs, met op de achtergrond doemaargewoondandoejealgekgenoegpaul: