Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd

Het was een tijdje akelig stil rond Sjaak L. Grottenhoofd op onuitstaanbaar.nl. De directie van dit zeer invloedrijke weblog en Sjaak hadden een financieel conflict, waarmee er na 52 episodes een einde kwam aan ‘Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd’. Omdat we Sjaak toch wel een beetje misten, hebben we elk dubbeltje op het hoofdkantoor omgedraaid, en wat bleek: aan de andere kant van die dubbeltjes vonden we het vorstelijke honorarium dat Sjaak voor het schrijven van zijn dagboek eiste. Gevolg is dat Sjaak zich met een simpele krabbel heeft gecommitteerd aan nog eens 52 afleveringen van zijn dagboek.

Er is ondertussen wel het een en ander veranderd in het leven van Sjaak. Zijn ex-vrouw Rita en kinderen Teuntje en Gezinus ziet hij nog maar nauwelijks. Sjaak is een drukbezet man geworden, die een sportschool bestiert in Den Bosch. Beste vriend Tonnie van Bemmelen werkt er als manusje van alles (voornamelijk frikandellen bakken en dan zelf opeten). De nagel aan de doodskist van Sjaak, Trudy Pasveer, heeft helaas voor hem een jaarabonnement afgesloten bij sportschool ‘De Snor’.

Maandag 29 augustus

Zo. Ik had vorige week even lekker vakantie. Sorry voor hetgeen waar Tonnie van Bemmelen u vorige week voorschotelde. Dat was niet best. Maar ik moest er echt even tussenuit. Zo’n sportschool vreet aan je, ook al heet-ie ‘De Snor’. Dus daar zat ik dan in m’n huisje op Schiermonnikkoog, moederziel alleen. Ja, m’n teddybeer Henk de Boer, die velen van jullie waarschijnlijk nog wel kennen uit het eerste jaar van mijn dagboek, was mee. Maar met zo’n beer ben je na een dag of twee ook wel uitgepraat. Daarom ben ik eigenlijk wel blij dat ik weer terug ben. Jullie ook, toch…?

Nou, nou, u hoeft ook weer niet gelijk uw blijdschap te tonen door het beeldscherm van de computer te gaan likken. Een simpel zoentje was ook al prima geweest.

Dinsdag 30 augustus

Misschien leest u dit wel helemaal niet op de computer, maar op de smartphone – bruggetjesalarm: tuuut tuuuut. Ik heb vandaag ook een smaprtphone gekocht. Tweedehands, bij een Turk die ook kebab verkoopt. Tonnie van Bemmelen had me de tip gegeven. Na thuiskomst bleken er op de telefoon nog allerlei  foto’s en filmpjes van de vorige gebruiker te staan. Eén filmpje trok mijn bijzondere aandacht: een sextape van Irene Moors die de liefde bedrijft met een als generaal Mladic verklede Ron Boszhard.

Woensdag 31 augustus

Uiteraard liet ik ’s ochtends de sextape van Irene Moors en Ron Boszhard even aan Tonnie zien, die zich daarna tien minuutjes terugtrok in het toilet. Hij wordt altijd heel erg opgewonden van legerkleding. Hierna vingen wij onze werkzaamheden aan, welke er onder meer bestonden uit: een hondendrol uitsmeren over het zadel van de spinning fiets waar Trudy Pasveer later die dag met haar dikke reet op zou gaan zitten (Sjaak), frikandellen in het frituur gooien (Tonnie) en frikandellen eten (Tonnie).

Donderdag 1 september

Zowel Tonnie als ik hadden nu een smartphone. Wat inhield dat we de hele dag Wordfeud hebben zitten spelen. Voor degene die nog op zo’n ouderwets telefoontje zitten te hannesen, dat is scrable. Tonnie en ik vormden achtereenvolgens de woorden geil, likken, kusje, syfilis (drie keer woordwaarde), fucksia (zo schrijft Tonnie dat), sm, kelder, leer, reet, frikandel, drol, kroket, poep, kaassoufflé, stront, bamischijf, fecaliën, shoarmarol en tulp.

Vrijdag 2 september

Weer een dag waarop er mensen van allerlei pluimage zich in het zweet werkten in sportschool ‘De Snor’. Nadat mensen van allerlei pluimage zich in het zweet hadden gewerkt in sportschool ‘De Snor’, zetten mensen van allerlei pluimage het op een zuipen tijdens de vrijdagmiddagborrel in sportschool ‘De Snor’. Tonnie en ik bleven tot het laatst. We praatten onder meer over de etymologie van het woord ‘geil’, likken, kusjes, syfilis, het winterklaar maken van fuxia’s, sm, kelders, sm-kelders, leer, haar bij je reet, menselijke uitwerpselen, snacks in de snackbar en tulpen.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

2 reacties op “Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd”