Keizer Co

Boven zijn wallen een paar zelfverzekerde ogen. De blik van een Romeinse keizer, die net heel Gallië heeft veroverd. Heel Gallië? Ja, heel Gallië. Keizer Co had Asterix en consorten paaseieren laten zoeken in het bos, en dan via een goed uitgespeelde aanval over meerdere schijven het dorpje van de stripheld ingenomen. Keizer Co, alleen de lauwerkrans op z’n hoofd ontbreekt.

Lauwerkransvoetbal, Co zou het kunnen zeggen na een wedstrijd waarin zijn team goed heeft gespeeld. Liefdevol als een trotse vader praat hij over z’n spelers na zo’n wedstrijd. Hij noemt ze altijd bij hun voornaam. Luuk en Marc voelden elkaar goed aan, Bryan was weergaloos. Het volgende moment ontslaat diezelfde Co de koffiejuffrouw omdat ze volgens hem een roddeltante is. De wispelturigheid die echte potentaten kenmerkt.

Maar wel altijd vernieuwend; Keizer Vespasianus gaf opdracht tot het bouwen van een enorm amfitheater, dat we nu beter kennen als het Colosseum, keizer Co gaf in het verleden zijn team de opdracht in de vorm van een kerstboom te spelen. En nu stelt keizer Co weer voor dat de vierde man een knop krijgt waarmee hij een vraagteken op het scorebord tevoorschijn kan toveren wanneer een spelsituatie daar om vraagt.

Een gek idee, maar voetballiefhebbers mogen toch blij zijn met zo’n uitgesproken persoonlijkheid in een wereld vol met Fred Ruttens. Behalve de supporters van RKC Waalwijk dan, zij moeten straks collecteren voor een nieuw, keizer-Co-proof, scorebord.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.