SHO starten inzamelingsactie voor bodemloze put

De samenwerkende hulporganisaties (SHO) starten morgen een grootschalige mediacampagne om geld in te zamelen voor het slaan van een bodemloze put. Volgens de SHO is de hype omtrent de honger in de Hoorn van Afrika over z’n hoogtepunt heen en is het dus hoog tijd voor een nieuwe inzamelingsactie. Dat er juist gekozen is om geld in te zamelen voor een bodemloze put berust niet op toeval.

Guus Druipsteen, projectmanager bij de SHO, legt uit: ‘Al jaren krijgen wij van criticasters het verwijt naar ons hoofd geslingerd dat het geld dat de mensen aan ons geven in een bodemloze put verdwijnt, maar hoe kan dat nou als we helemaal nog nooit zo’n put hebben geslagen?!’ Een verontwaardigde Druipsteen is er honderd procent zeker van dat de putten van de SHO in het verleden altijd voorzien waren van een bodem. ‘Dat moet wel, we krijgen heel veel klachten van Afrikanen die de bodems van onze putten te slap vinden, en er zou ook veel te veel tomatensaus op liggen.’

Om zowel de criticasters als de Afrikanen een hak te zetten, wil Druipsteen daarom dus nu daadwerkelijk overgaan tot het bouwen van een bodemloze put waar oneindig veel geld ingegooid kan worden. Omdat het slaan van een bodemloze put een dure aangelegenheid is, zal er waarschijnlijk na de oplevering meteen weer een inzamelingsactie gehouden moeten worden, zodat er wel geld is om in de bodemloze put te gooien. ‘Het zou zonde van het geld zijn een bodemloze put te bouwen zonder dat er geld is dat erin gegooid kan worden. Maar dat is een zorg voor later,’ aldus Druipsteen.

Eerst moet hij het voor elkaar zien te krijgen dat het idee voor een bodemloze put gaat leven onder de mensen. Volgens Druipsteen moet dat echter geen probleem zijn: ‘Gezien het feit dat er veel gegraven moet worden, waren John en Linda de Mol gelijk enthousiast om mee te werken aan de landelijke tv-actie op 28 augustus. Daarnaast hebben Bob de Bouwer, Buurman en Buurman en de onvermijdelijke Paul van Vliet hun medewerking al toegezegd. De Griekse regering zal het eindbedrag van de actie verdubbelen. Ik geloof dat Dries Roelvink ook nog iets wil doen. Maar daar denken we nog even over na. Misschien kunnen we hem straks bij de opening in de put gooien.’

U kunt vanaf morgen geld storten op Giro 555. Wanneer men begint met graven zullen de SHO als beloning dan weer een kuub aarde bij u in de tuin storten. ‘Een stukje return on investment voor de mensen,’ zo besluit Druipsteen.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.