De hamsters van Albert Heijn

Vergeleken bij de hamsters die Albert Heijn inzet tijdens de hamsterweken is supermarktmanager Harry Piekema een hele fijne vent, die bij elke vestiging van Albert Heijn een vier meter hoog, uit marmer vervaardigd standbeeld verdient. De hamsters van Albert Heijn zijn dus stom. Tijdens de hamsterweken die nu aan de gang zijn, crashen de hamsters met hun helikopter in een pak frisdrank en wijzen ze ons op het ‘nieuwe pinnen’. Een manier van pinnen waarbij helaas geen Albert Heijn hamsters om het leven komen. Nee, ik mag ze niet erg graag, die Albert Heijn hamsters.

Wat mij het meeste stoort aan de Albert Heijn hamsters is dat ze zo gek praten. Op die manier worden alle hamsters gestigmatiseerd als beestjes die gek praten. En dat is onterecht; ik heb thuis bijvoorbeeld een hamster die keurig, zonder gek stemmetje dus, Nederlands praat. Hij klinkt een beetje als een kruising tussen Adriaan van Dis en Koos Postema. Als mijn hamster zich dan tijdens het vieren van mijn verjaardag met zijn Van Dis-Postemastem in het gesprek mengt, kijkt het bezoek heel gek op. ‘Zo praat een hamster helemaal niet,’ zeggen ze dan. En dan moet je ze dus weer uitleggen dat de meeste hamsters gewoon een hele normale stem hebben, en niet klinken alsof ze continu aan een heliuminfuus liggen.

De meeste hamsters hebben ook geen Duits accent wanneer ze Nederlands praten. In de reclamespotjes van de Albert Heijn loopt/vliegt er wel eentje rond. Duw hem een pijp in z’n bek en je ziet en hoort de hamsterversie van Prins Bernhard. Waarom moet dat nou weer? Tuurlijk, we weten allemaal dat Prins Bernhard ooit een buitenechtelijk kind heeft verwekt bij de hamster die jarenlang leefde in een kooitje dat in Paleis Soestdijk stond, maar om dat nu weer op zo’n manier uit te buiten, vind ik niet getuigen van veel smaak.

Albert Heijn doet ook net of hamsters maar de hele dag in een helikopter rondvliegen. Niks van waar. Mijn hamster, die met de Van Dis-Postemastem dus, heeft zelfs vliegangst. Hij vindt zo’n looprad eigenlijk al hartstikke eng, maar dat hoort er nu eenmaal bij als hamster. Dat weet hij ook. En daar houdt hij zich keurig aan. De Albert Heijn hamsters trekken zich echter niks van die hamstermores aan en stappen gewoon in een minihelikopter, om er vervolgens ook nog mee te crashen. In een pak frisdrank! Heel stom. Iedereen weet dat je beter in een pakje boter kunt crashen met je minihelikopter. Dat is zachter.

En zo verpest een klein groepje mediageile hamsters, die door Albert Heijn voor het karretje worden gespannen, het voor de rest van de hamstergemeenschap in Nederland. Treurig.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=TJXjcmYt12o

4 reacties op “De hamsters van Albert Heijn”