Snelwegterreur

De gekte die in een mens kan varen kent geen grenzen. Dat bewijst een type als ‘de snelwegschutter’, iemand die met een luchtbuks auto’s en bussen op de snelweg beschiet. Omdat hij schiet op de snelweg, kreeg hij door de verschillende media al snel de geile naam snelwegschutter toebedeeld. Daar doet zo’n man het voor. Nog nooit was hij iets in z’n leven, maar nu is hij ‘de snelwegschutter’.

Het was beter geweest wanneer de media deze man de naam ‘Hans Kraaij jr.’ mee hadden gegeven. Dan had je na één autobeschieting nooit meer iets van hem vernomen. ‘Ron Boszhard’ was ook mooi geweest, maar dan vooral omdat Ron zelf weer woedend was geworden. Woede die hij misschien wel had geuit door op willekeurige auto’s te gaan schieten met een luchtbuks. Is het cirkeltje weer rond.

Hoe rond de cirkel ook mag zijn wanneer je snelwegschutters ‘Ron Boszhard’ noemt, het beste is het toch om zo’n idioot – ook een prima term, al dekt ‘Hans Kraaij jr.’ de lading net iets beter – te negeren. Gekte kun je het beste negeren. Ik doe het al jaren met Nordic Walking, en nog nooit vond ik mezelf terug in een bos met twee stokken in m’n handen en een afritsbroek aan. Het werkt.

Negeren dus, mensen die stoute dingen doen op en rond de snelweg. Bij de ‘Hans Kraaij jr.’ die in de kop van Noord-Holland bezig is, valt me dat echter zwaar. Deze ‘Ron Boszhard’ zet nogal aparte objecten midden op de snelweg. En daar gaat mijn absurdistische hart stiekem toch een beetje sneller van kloppen.

Toen ik eergisteren een politievrouw met een heel serieus gezicht hoorde beweren dat er een plastic kunstkoe op de weg tussen Abbekerk en Den Oever was aangetroffen, moest ik dan ook gniffelen. Ik zag ‘em zo staan, die plastic kunstkoe, nietsvermoedend op een weg in de polder. Naast een plastic kunstkoe werden er ook nog een stoel, een tv en fietsen neergezet op het traject tussen Abbekerk en Den Oever. Hetgeen doet vermoeden dat er gewoon iemand bezig is van de waardeloze erfenis van z’n oudtante af te raken.

En dan is het plotseling weer heel normaal, want dat zie je bijna dagelijks: mensen die vanuit hun auto troep op de snelweg flikkeren. Een leeg colablikje of een plastic kunstkoe, wat is eigenlijk het verschil?

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.