23 zeehondjes neerknuppelen

23. Exact zo veel zeehondjes knuppelde een 19-jarige Nieuw-Zeelander neer met een metalen pijp. Gewoon toen hij van z’n werk naar huis reed. Even de auto langs de kant van de weg en knuppelen maar. Een knuppelforens. Dat klinkt heel kwaadaardig, maar wees eerlijk, heeft u niet stiekem ook de behoefte dieren neer te knuppelen wanneer u stapvoets naar huis rijdt na weer een lange dag met die collega die alleen maar over z’n kinderen kan praten? Deze knaap deed het gewoon.

23. Het is ook precies het juiste aantal zeehondjes dat je moet neerknuppelen om een voldaan gevoel te krijgen. Mits er ook een aantal pasgeboren zeehondjes bijzit natuurlijk, maar dat was het geval. Dat had de 19-jarige Nieuw-Zeelander goed gezien. En dat is best knap, want het is nog helemaal niet zo eenvoudig om te bepalen hoeveel dieren je precies moet neerknuppelen om een voldaan gevoel te krijgen. Het verschilt per dier. Bij zeehondjes is het dus 23, maar bij Shetlandpony’s is het bijvoorbeeld 12.

Nu zult u wel denken: het aantal dieren dat je neer moet knuppelen voor een voldaan gevoel is afhankelijk van de grootte van het dier in kwestie, maar dat is dus niet zo. Van gewone paarden moet je er minstens 29 neerknuppelen voor je weer een beetje geluk door je aderen voelt stromen, terwijl een gewoon paard toch aanmerkelijk groter is dan een Shetlandpony. Er is geen peil op te trekken. Daarom is het juist zo knap dat de 19-jarige Nieuw-Zeelander in één keer het juiste aantal zeehondjes neerknuppelde.

Want zo werkt het. Het knuppelen gaat haast in één beweging door. Je kunt er niet eerst 18 neerknuppelen, beseffen dat het er eigenlijk 5 te weinig zijn voor een voldaan gevoel, en dan nog even doorknuppelen. Was het maar zo eenvoudig. Voor een echt gelukzalig gevoel moet het in één flow gaan. Je metalen pijp uit de kofferbak pakken en er dan als een wildeman op los knuppelen. Een minuut later al sta je voldaan, met een bebloede metalen pijp in je handen, naar 23 gespleten zeehondenschedeltjes te kijken. Op de achtergrond het liefst een ondergaande zon. Genieten!

Je moet ook weer niet te lang blijven genieten van je werk, want dan loop je de kans dat iemand die heel negatief staat tegenover het neerknuppelen van dieren, je ziet. Voor je het weet zit je op het politiebureau uit te leggen waarom je dieren hebt neergeknuppeld. Het overkwam de 19-jarige Nieuw-Zeelander. Hij verklaarde daar dat hij de zeehonden had neergeknuppeld omdat het schadelijke dieren zijn.

Dat klinkt als onzin, maar wie er goed over nadenkt, weet beter. Zeehonden zijn inderdaad schadelijke dieren. Zo is dat gekke geschuifel van ze helemaal niet goed voor het zand en pissen ze ook nog eens in zee. En ondertussen maar de hele dag lief en onschuldig kijken met die grote ogen van ze.

Volg ons Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

7 reacties op “23 zeehondjes neerknuppelen”