NOS Zomercolumns

Het zoemde rond. Mijn omgeving raakte er haast niet over uitgepraat. In de kroeg, op de twitter; overal ging het over de zomercolumns van de NOS. Woorden als ‘stom’, ‘infantiel’, ‘nietszeggend’ en ‘irritant’ waren de kwalificaties. Het was duidelijk, ik moest ook eens zo’n zomercolumn van de NOS bekijken. Vanochtend was het eindelijk zo ver. En ik viel met m’n neus in de boter.

Theo Verbruggen. Zo heette de man die de zomercolumn hedenochtend verzorgde. Theo liet mij met z’n zomercolumn één van de gekste minuten uit m’n leven beleven. Theo had het over paaltjes in Brabantse bossen. Daar zijn er veel van. Ze staan er om wandelroutes aan te duiden. In het Brabantse bos, waar Theo door al die bordjes het bos niet meer zag (hihi, leuk hoor Theo), was ook eenrichtingsverkeer ingesteld. En er was een digitale boswachter, die je een rondleiding kon geven.

Dit was zo’n beetje de inhoud van de zomercolumn van Theo, waarbij ik nog vergeet te vermelden dat Theo heel spontaan aan een ‘toevallig passerende tegenligger met hond’ vroeg wie er nou eigenlijk tegen de looprichting inliep. De ‘toevallig passerende tegenligger met hond’ zei dat Theo verkeerd zat, waarop zowel Theo als de tegenligger omdraaiden. Wederom een staaltje zomercolumnhumor, vermoed ik.

Wezenloos zat ik naar de tv te staren toen Theo z’n item was afgelopen. Wie was deze Theo, en wat waren zijn drijfveren geweest voor het maken van een filmpje over paaltjes in een Brabants bos? Teneinde een antwoord op die vragen te krijgen, snorde ik mijn computer aan en tikte ik de naam van Theo Verbruggen in het balkje van Google. Niet zonder resultaat, want Theo Verbruggen had een Wikipedia-lemma, welke hij ongetwijfeld zelf aangemaakt heeft, en een eigen website. Ik besloot z’n website te bezoeken.

Daar werd me al snel duidelijk hoe het werkt in Theo z’n hoofd. Immers, iemand die ter zelfpromotie een schijtlollig stripje over zichzelf op z’n website zet, knutselt ook maar zo een zomercolumn in elkaar over paaltjes in een Brabants bos. Na deze constatering zette ik de computer weer uit en zapte ik naar SBS6, om toch ook nog wat van het echte nieuws mee te krijgen.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Klik hier voor de zomercolumn van Theo