De idioot achter Wout Poels

Zondag 10 juli 2011 zal voor wielerminnend Nederland de geschiedenis ingaan als de dag waarop een stel Zeeuwse billetjes in het prikkeldraad belandden doordat een Franse televisiepenis een Spanjaard van z’n fiets reed. Maar er was meer. Een paar uur voordat Johnny een held werd, was ploeggenoot Wout Poels uit de Tour de France gestapt. Voor een camera van de NOS legde hij uit waarom.

Wout was ziek, zei hij. Voor de rest heb ik niet veel kunnen volgen van hetgeen Wout vertelde. Dat had te maken met wat er achter Wout gebeurde tijdens het interview. Daar dook een man op. Een man die zowel een geel petje als een wit hoedje droeg op een hoofd dat een heel klein beetje deed denken aan dat van oud-minister Hilbrand Nawijn. Er stond een idioot achter Wout Poels.

Zonder nog acht te slaan op de woorden van Wout Poels keek ik naar de idioot. Hij bewoog z’n net niet helemaal op Hilbrand Nawijn gelijkende hoofd wat heen en weer. Waarschijnlijk om zo goed mogelijk in beeld te komen. Gek, want hij droeg dus zowel een geel petje als een wit hoedje. Had ik zoiets op m’n hoofd, dan zou ik me de hele dag achter een boom verstoppen. Idioten denken daar schijnbaar heel anders over. Het zijn niet voor niets idioten.

Na een kleine twee minuten hield Wout op met praten en was het dus ook gedaan met het kijken naar de idioot. Maar, niet te lang getreurd, zo zei ik tegen mezelf, want er gaan ongetwijfeld nog meer wielrenners en schaatsers geïnterviewd worden in de toekomst. En achter wielrenners en schaatsers die geïnterviewd worden, staan altijd idioten die in beeld willen. Let er maar eens op.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Kijk hier het hele filmpje met de idioot achter Wout Poels.

11 reacties op “De idioot achter Wout Poels”