Mooi weer in Nederland

Een paar dingen in het leven zijn zeker: Ron Boszhard is een oorlogsmisdadiger, Rivella is een verwerpelijke frisdrank, en na anderhalve dag mooi weer in Nederland stort de hemel op ons neer. Afhankelijk van waar u woont en hoe laat u dit leest, is dit al het geval, ziet u een onheilspellende gitzwarte wolk aan de horizon verschijnen, of is de lucht nog stralend blauw, zoals op dit moment hier, in Groningen.

Maar zelfs in het verre, verre Groningen is het een kwestie van tijd. Het kondigt zich aan door trillende ramen (ik heb enkel glas). In de verte: rommeldebommel. Dan plenst het ineens. Misschien hagelt het zelfs wel. Nog weer wat later is het rommeldebommel een ROMMELDEBOMMEL (het is vandaag ook internationale capslockdag!) geworden, en wordt de hemel verlicht door een weinig gestructureerde verzameling van gele streepjes. Noodweer. Recht boven je hoofd. Indrukwekkend en mooi om te zien, maar ook wel irritant. Het is zo voorspelbaar.

Dat noodweer moet toch zelf ook een keer denken: daar liggen we weer boven Nederland, na één of twee dagen zon en hitte. Wééééér een barbecue om zeep helpen van een stel  hardwerkende Nederlanders. Komt het water alweer uit de putjes zetten? Ja? Goed, dan kunnen we weer door. Tot de volgende keer, Nederland.

Dan de landen in Zuid-Europa. Daar kan het een paar weken mooi weer zijn zonder noodweer. De Fransen, met hun stokbroden en snelle gebabbel. De Spanjaarden met hun paella en middagslaapjes. De Portugezen met hun gekke kringelstreepjes op klinkers en overmatige lichaamsbeharing. De Italianen met hun pasta en homofiele sjaaltjes. Zelfs de Grieken! Allemaal hebben ze mooi weer zonder dat het gepaard gaat met een onvermijdelijk slotakkoord van onweer, hagel en wind. En dat is niet eerlijk!

Wij betalen die luie flikkers nota bene zakken vol EU-geld, en zitten dan ook nog eens met het noodweer opgescheept dat door hun warme lucht wordt veroorzaakt! Politiek, doe er wat aan. Neem een voorbeeld aan die meneer van de VVD die het KNMI wil opheffen. Dat zijn pas plannen: gewoon de organisatie opheffen die het weer voorspelt, dan is het ook wel gedaan met het noodweer na mooi weer. Een hele originele gedachte.

Volg ons op Twitter!

10 reacties op “Mooi weer in Nederland”