Een rechts geluid door Bim Wosboom: Wal en schip

Omdat de redactieleden van onuitstaanbaar.nl allemaal linkse kerkkaffers zijn, die de hele dag naar gesubsidieerd toneel zitten te kijken en belastinggeld in een bodemloze put staan te scheppen terwijl ze met een allochtoon staan te knuffelen, hebben we iemand ingehuurd die elke een zondag een authentiek rechts geluid laat horen op dit zeer invloedrijke weblog. Zijn naam is Bim Wosboom en hij maakt korte metten met ‘the left church of Holland’.

Het was me het weekje weer wel. Bij het publiek is aangekomen dat het schip van staat lek is en op zinken afstevent. Het PGB, de ziektenkostenverzekering, kinderopvang: als sneeuw voor de zon smelten de zekerheden weg. Boosheid regeert. Opstand, revolutie?

“Totdat de wal het schip keert” is een van mijn meest geliefde uitdrukkingen uit de Nederlandse taal. Het geeft perfect weer wat in oneindig veel situaties aan de gang is: men is met iets bezig, weet dat het mis gaat, maar gaat lekker full steam ahead. En dan gaat het mis. Zo is het ook met de verzorgingsstaat Nederland anno 2011. Wie een beetje vooruitziende blik had en naar de toekomst keek wist dat dit eraan zat te komen.

Tja, en daar sta je dan met het grootste gelijk van de wereld. Om je heen staan de rugzakouders te grienen, bakfietsmoeders in tranen, boze mongolen die hun middelvinger naar je opsteken door de achterruit van hun debielenbusjes. Kan ik er wat aan doen dat ik gelijk heb gekregen? Ach ja…

De linkse oppositie en de zorgsector zal wel moord en brand schreeuwen en een onstuitbare tred van zielige mensen zal wel weer voorbij komen, maar dat verandert niks aan het gegeven. Sure, Marcel van Dam zal vanuit zijn kolom in de Volkskrant met demagogisch creatief boekhouden wel poneren dat er helemaal geen begrotingstekort is (de krankzinnige die door de tralies schreeuwt dat de hele wereld gek is), maar de poen is op. Er mag dan wel geopperd worden de rijken nog meer te belasten en de JSF af te schaffen, maar dat zet geen zoden aan de dijk.

De vergrijzing is namelijk niet met een eenmalige afboeking op de balans op te vangen (JSF) en de rijken nog meer belasten levert A) slechts een druppel op de gloeiende plaat op en B) rijken worden meer dan genoeg belast in Nederland. De werkelijke reden voor het allengs kapseizen van de HMS Verzorgingsstaat is niet dat er te weinig inkomsten binnen te komen, maar dat er veel te veel uitgaat.

Er zijn zo veel mensen als zielig geclassificeerd, er is zoveel lulkoek waar geld aan gespendeerd moet worden, de Nederlanders zijn zo gepamperd door de overheid in alles dat nu het speeltje wordt afgepakt de kleuter gaat huilen. Het PGB is daar een schoolvoorbeeld van. Bedoeld als kleinschalige maatregel voor het korps gebrekkigen en zwakzinnigen, is het thans de gratisgeldmachine voor het agressieve PDD-NOS en ADHD gepeupel, alsmede de malafide zorgkantoortjes die op telefonisch consult aangeven dat de portemonnaie weer getrokken mag worden.

Zwakkeren in de samenleving, participeren, uitsluiten…lalalalala geld. Overigens, als de regering echt ballen zou hebben dan werd er eens een eind gemaakt aan de krankzinnige praktijk dat er een fokpremie bestaat in het meest dichtbevolkte land in Europa en het krijgen van kinderen niet als een recht maar als keuze te beschouwen. Kinderbijslag en gratis verloskundigenzorg: weg ermee. Laat hier maar gewoon het principe: “de vervuiler betaalt” gelden. Dokken zul je voor die krijsende, blerende, mekkerende, supermarkten terroriserende, Teun, Mees en Sterre genaamde kutkinderen!

Zo, en dat wouden we nu effe kwijt.

Volg ons ook op Twitter!

 

9 reacties op “Een rechts geluid door Bim Wosboom: Wal en schip”