De grond onder het PSV-stadion

Vandaag maakte de Eindhovense wethouder Staf Depla bekend dat de gemeente Eindhoven het noodlijdende PSV financieel gaat helpen. Door het trainingscomplex ‘De Herdgang’ en de grond onder het stadion van PSV voor 48 miljoen aan te kopen worden de zorgen van de club enigszins verlicht. PSV leed vorig seizoen een verlies van 17,5 miljoen euro en greep ook dit seizoen naast een ticket voor de lucratieve Champions League.

Een glunderende wethouder Depla liet aan de verzamelde pers weten verguld te zijn met de aankoop. ‘We zijn erg in onze nopjes met deze aankoop. Het trainingscomplex zullen we gewoon weer verhuren aan PSV, maar met de grond onder het stadion hebben we grootse plannen.’

Wat deze plannen precies behelzen is volgens Depla nog niet helemaal duidelijk. ‘Dat hangt er vanaf wat voor type grond er precies onder het stadion van PSV ligt. Op dit moment zijn medewerkers van de Groenvoorziening al druk aan het graven. Omdat we echter niet in het stadion zelf mogen komen (dat blijft gewoon eigendom van PSV, red.), kan het nog wel even duren voor hier duidelijkheid over is. We moeten de grond van buitenaf penetreren ’

Voor elke grondsoort heeft Depla al een plan bedacht. Als uit de proefgraafwerkzaamheden blijkt dat er zandgrond onder het stadion ligt, dan zal de gemeente bijvoorbeeld overgaan tot het bouwen van een enorm zandkasteel op het Stratumseind. ‘Dat zou voor mij een droom zijn die uitkomt. Schitterend. Niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. We zouden iedere Eindhovenaar een ridderkostuum cadeau kunnen doen en dan met z’n allen een Middeleeuwse slag naspelen. Maar misschien gaat m’n fantasie nu wat met me op de loop’, aldus een enthousiaste Depla.

Gezien de ligging van Eindhoven ligt zandgrond voor de hand, maar ook door een eventuele kleilaag onder het PSV-stadion laat Depla zich niet uit het veld slaan.‘Alhoewel ik een lichte voorkeur heb voor een zandkasteel op het Stratumseind, biedt ook klei perspectief. Dan zullen we namelijk een aantal beeldhouwerss uitnodigen een 70 meter hoog standbeeld van Berry van Aerle te maken. Ook dit standbeeld zal dan weer een plekje krijgen op het Stratumseind.’

Wat voor grondsoort de gemeente ook aan zal treffen, hoogstwaarschijnlijk zal ze de revolutionaire Dorstätter-methode toe gaan passen om alle grond onder het PSV stadion weg te krijgen. Dit houdt in dat de grond onder het stadion zal worden weggezogen door een grote hydraulische pomp. ‘Daar kleven wat risico’s aan. Zo bestaat er een kleine kans dat Fred Rutten door het gebruik van de krachtige pomp in een ruimte-tijd continuüm terecht zal komen, maar af en toe moet je een gokje nemen’, besloot Staf Depla. Fred Rutten heeft al aangegeven voor de volle 110% achter het plan te staan.

Volg ons ook op Twitter!

Trouwens, Staf, als je dit leest: Je bent kaahaaal! Dit heeft geen zin meer!

5 reacties op “De grond onder het PSV-stadion”