Een rechts geluid door Bim Wosboom: De Zielige-Mensen-Lobby

Omdat de redactieleden van onuitstaanbaar.nl allemaal linkse kerkkaffers zijn, die de hele dag naar gesubsidieerd toneel zitten te kijken en belastinggeld in een bodemloze put staan te scheppen terwijl ze met een allochtoon staan te knuffelen, hebben we iemand ingehuurd die elke een zondag een authentiek rechts geluid laat horen op dit zeer invloedrijke weblog. Zijn naam is Bim Wosboom en hij maakt korte metten met ‘the left church of Holland’.

Af en toe is er echt geniale televisie op de Staatsomroep te zien. Zo zond men laatst de documentaire Sta Me Bij uit, waar weer een bont spectrum aan onrendabele losers ten tonele werd gevoerd. Daar kwam ook een geitenwollen sokken-figuur in voor, die zo losgeslagen soft was dat Sjakie uit Flodder er nog een rechtsdragende VVD-er bij leek.

Mijn hemel, wat een natte wind van een vent. Enfin, het kwam erop neer dat in de belevingswereld van de geitenwollen sok alle mensen zielig waren. En niet gewoon zielig maar ZIELIG. De grootste shagrokende, pitbull-houdende proleet was nog een slachtoffer in de ogen van Sjakie de Luxe. De man was eigenlijk exemplarisch voor alles wat er mis is met de BV Nederland anno 2011, waar dit soort halve zolen nog altijd een veel te grote invloed uitoefent.

Ook in het nieuws was de onstuitbare ineenstorting van het Nederlandse kindergebit. Doordat de legioenen van het autochtone lompenproletariaat hun Djaydens en Romy’s cola in de flesjes doet en volpropt met andere meuk vol met suiker en kleurstoffen, brokkelen de tandjes van de Nederlandse peuters en kleuters harder af dan de geloofwaardigheid van de sociaal-democratie. Er is een natuurlijke correlatie tussen de afbrokkeling van gebitten, eenouder gezinnen en de pasja’s van de Zieligheidsindustrie.

Zielige mensen: dikke stinkpaupers die hun al even moddervette koters volproppen om ze rustig te krijgen. Liegende Afrikanen die hier als sprinkhanen naar toe komen en met een zielig verhaal domme wijven die geen blanke vent kunnen krijgen inpalmen en vervolgens agenten en bejaarden neerschieten. Steuntrekkers die niet op vakantie kunnen. Die mensen zijn zielig, en niet gewoon zielig – ze zijn allemaal slachtoffer. Bin Laden? Slachtoffer van het neoliberalisme – en Israël niet te vergeten natuurlijk. Begrip, mensen, en een kopje thee toe.

Vergis je niet, achter de trouwe hondenogen facade van de zieligheidsindustrie zit een cynisme dat eigenlijk oneindig verwerpelijker is dan dat van de bankier van het Dirk Scheringa-imperium, die sukkels een veel te hoge hypotheek aansmeert. Zo’n DSB-patjepeeër maakt misbruik van de stompzinnigheid van Opel Zafira bezitters omdat hij geld wil verdienen. No holds barred geld verdienen. Hij is een schoft, maar hij schaamt zich er niet voor. Voor hem heiligt het doel de middelen. De zieligheidsindustrie is des te verwerpelijker omdat het eigenbelang hier onder het mom van goede bedoelingen geld over de ruggen van sloebers wordt verdiend.

Het gaat gewoon om de poen, de centen, pecunia, flappen etc. Zo’n baasje van Vluchtelingenwerk doet het niet voor een paar stuivers. Zo’n werklozenconsulent verdient er ook lekker aan. En al was het niet om de poen, dan wel om de status of het gesubsidieerde netwerk van oneindig veel clubjes, instanties en stichtingen die elkaar de poen toeschuiven. Tegelijkertijd hebben ze er alle belang bij dat paupers vooral blijven, hoe erger en schaamtelozer hun gedrag des te beter. Immers, meer paupers – meer poen. Het liefst met een socialistisch-christelijk sausje erover om te verantwoorden dat je mensen vooral in hun zieligheid moet laten zitten.

De zieligheid is namelijk het perfecte excuus om onrendabelen in hun paupergedrag te laten volharden, gelukzoekers binnen te laten en criminelen te pamperen. En dit allemaal met als ultieme doel: knaken. Zo cynisch is het.

Volg ons ook op Twitter!

4 reacties op “Een rechts geluid door Bim Wosboom: De Zielige-Mensen-Lobby”