Tel Sell: de Xpress Redi-Set-Go (kookapparaat)

Wanneer je iets een Xpress Redi-Set-Go noemt, dan zet je er even achter wat het is. Ik deed het in de titel van dit stukje, en Tel Sell deed het in de beschrijving van het product op internet, dat ze dus de waanzinnige naam Xpress Redi-Set-Go meegaven. Een kookapparaat. Ook best een gek woord. Een pan, is dat een kookapparaat? Om als apparaat door het leven te gaan, moet je wat mij betreft meer zijn dan een stuk metaal dat tegen hitte kan.

Ooit zag ik Bassie, die van Adriaan, in een Amerikaanse woestijn een ei bakken op de motorkap van z’n huurauto. Is zo’n huurauto – omdat een achterlijke dikke clown het niet kan laten een ei kapot te flikkeren op de motorkap – dan ook in één keer een kookapparaat? Dat denk ik niet. Maar het blijft een lastige kwestie, de kookapparatenkwestie. Dat geldt niet voor de Xpress Redi-Set-Go. De Xpress Redi-Set-Go is het kookapparaat der kookapparaten.

Ik kom tot die conclusie omdat het apparaat allerlei kenmerken heeft waar een kookapparaat aan moet voldoen. De belangrijkste is dat je met behulp van de Xpress Redi-Set-Go binnen tien minuten een gerecht op tafel hebt staan. Dat noem ik nog eens Redi-Set-Go. En Xpress, dat ook. Het ding kan dus erg snel voedsel bereiden. Maar er zijn wel meer apparaten die dat kunnen. Een frituur bijvoorbeeld. Het verschil tussen een frituur en de Xpres Redi-Set-Go is echter dat het laatstgenoemde kookapparaat de hele handel ook nog eens gezond bereidt. Als voorbeelden van deze stelling geeft Tel Sell aan dat je prima een pizza en een chocoladetaart kunt bereiden in de Xpres Redi-Set-Go.

Hoe zit dit wonderapparaat, dat zowel snel als gezond dingen kan koken, precies in elkaar? Nou, heel simpel gezegd is het een tostiapparaat waar je ook andere dingen in kunt leggen. Wat moeilijker gezegd – de manier waar Tel Sell vaak voor kiest – is het een effectieve manier van koken doordat er van een revolutionair gecontroleerd kookgedeelte gebruik wordt gemaakt, waarbij de maaltijd dubbelzijdig bereid wordt in een dicht bakdeel.

U kunt zich nu hopelijk wel voorstellen dat dit kookapparaat uitermate geschikt is voor het bereiden van vetvrije gefrituurde kip. Ja, vetvrije gefrituurde kip, daar had u vast nog nooit eerder van gehoord. Het kan met de Xpress Redi-Set-Go. Maar het meest nog is hij geschikt om omeletten te maken, omdat die niet meer zelf omgedraaid hoeven te worden. Volgens mij hoeft dat sowieso al niet met omeletten, maar goed.

Al met al hoeft Bassie met dit apparaat dus nooit meer een ei te bakken op de motorkap van z’n huurauto. Als Bassie snel is met het bestellen van de Xpres Redi-Set-Go krijgt hij er ook nog gratis een dubbelzijdige spatel bij. Jawel, een dubbelzijdige spatel!

Volg ons ook op Twitter!

2 reacties op “Tel Sell: de Xpress Redi-Set-Go (kookapparaat)”