Het scherm van Nieuwsuur

Sinds de dag dat Ferry Mingelen op een scherm uit de grond tevoorschijn kwam, kijk ik nooit meer hetzelfde naar hem. Hij is nu, bij Nieuwsuur, De Man Die Op Een Scherm Uit De Grond Tevoorschijn Komt. Of zoals de Jeugd van Tegenwoordig zou rappen: Uit De Krrrond, Uit De Krrrond… Daarvoor, bij NOVA, was Ferry nog helemaal niet De Man Die Op Een Scherm Uit De Grond tevoorschijn kwam.

Nee, toen was hij nog gewoon de simpele boerenlul voor wie de presentator zich onhandig op zijn of haar bureaustoel moest omdraaien omdat er een hele grote Ferry achter hem/haar verscheen op een scherm. Niet uit de grond, maar gewoon aan een wand. Ferry was voor mij toen nog een man zonder hoofdletters. Behalve z’n naam dan, die schrijf je uit beleefdheid en uit gewoonte altijd met een hoofdletter.

In die tijd werd ik niet warm of koud van Ferry. Hij stond daar maar wat te aan-de-ene-kant-aan-de-andere-kanten met z’n mislukte baardje. Het deed me niks. Ja, soms was het grappig, als Ferry z’n snoer te kort was en er de één of andere politicus naar buiten kwam die liever niet met Ferry wilde praten. Dan haalde Ferry halsbrekende toeren uit om die politicus toch te spreken te krijgen. Geinig, maar niet betoverend.

Nu is dat allemaal anders. Ik kan niet wachten tot Twan Huys of Marrielle Tweebeke de magische woorden spreekt: ‘…en voor het laatste nieuws uit Den Haag schakelen we nu over naar Ferry’ Bzzzzzzzzzzzzzzzz. En daar is Ferry. Ongeschoren als altijd, maar hij kwam wel Op Een Scherm Uit De Grond Tevoorschijn. Fascinerend. Wat-ie zegt, maakt ook niet meer uit. Al doet hij er een recept voor appeltaart uit de doeken; ik ben verkocht.

En niet alleen Ferry mag Op Een Scherm Uit De Grond Tevoorschijn Komen bij Nieuwsuur. Nee, Joepie Schreuder mocht laatst ook. En een burgemeester van één of ander kutdorp waar iets was gebeurd. En een deskundige die deskundig was op het gebied van iets wat was gebeurd. Allemaal mochten ze Op Een Scherm Uit De Grond Tevoorschijn Komen. Je kon zelfs vanuit Libië Op Een Scherm Uit De Grond Tevoorschijn Komen.

Het geeft me een nieuw levensdoel: ik wil ook ooit Op Een Scherm Uit De Grond Tevoorschijn Komen. Op Een Scherm Uit De Grond Tevoorschijn Komen, en dan sterven. Zoiets. Hoe ik het precies aan moet pakken, weet ik nog niet; aan de ene kant zit ik er aan te denken een deskundige te worden, maar aan de andere kant zou ik natuurlijk ook Ferry Mingelen op z’n bek kunnen timmeren met een microfoon waar een te kort snoer aanzit en dan op zijn plek gaan staan zo rond een uurtje of tien ’s avonds.

Maak van ons volgen op Twitter uw levensdoel!

Één reactie op “Het scherm van Nieuwsuur”