Derrick van Vuren, Zeewolde

Ik erger mij kapot aan de light gekte die aan de gang is. Ik heb een simpel standpunt. Alles wat light is is hetzelfde als het originele product, maar dan zonder smaak. Het is algemeen bekend dat geen tussendoortjes nemen beter werkt tegen overgewicht dan die nare lightproducten. Nu het kookpount:

Ik ging laatst met mijn lieve moesje naar de winkel, ik moest mijn goeie gezicht weer eens laten zien. We liepen door de gang met dranken als cola, fanta en diverse sapjes. Mijn moeder pakte een pak huismerk Sinasappelsap van de plus. Ze legde deze in de kar en haalde hem er na even nadenken weer uit, zette hem terug en pakte hetzelfde maar dan light (met die kut lightblauwe kleur.) Ik zeg: “Huh? Waarom pak je light van sinaasappelsap? Het is sinaasappelsap! Hoe light wil je het hebben.” En haar reactie:
“Ja maar dit is aangelengd met water.”
Wat hierop volgde was een persoonlijke meltdown. Gelukkig scheelde de prijs 20 cent anders was ik gek geworden.