Het nieuws lezen met een geweer in je handen

Woensdagavond. Nieuwsuur. Ferry Mingelen zit net weer onder de grond. Het is tijd voor het laatste nieuws uit Libië. De redactie van het actualiteitenprogramma had voor de aardigheid bedacht dat ze wel eens konden laten zien hoe de Libische staatstelevisie één en ander onder de aandacht bracht. Dat bleek een juiste invalshoek te zijn. Was het niet uit journalistieke overwegingen, dan toch zeker wel uit komisch oogpunt: de nieuwslezer las zijn propagandapraatje voor met een groot geweer in z’n handen.

Nou ja, handen…hij hield het geweer met slechts één hand vast; z’n andere hand vond op een gegeven moment voorzichtig, maar vastberaden een rustplaats op het puntje van z’n neus. Nog mooier, maar ook wel gek, want de ondertiteling maakte op geen enkel moment melding van de situatie dat de nieuwslezer was uitgebarsten in het zingen van een kinderliedje. Al zou dat het allemaal nog mooier maken; met een geweer achter een desk gaan zitten en dan heel opruiend ‘Hoofd, schouders, knieën, teen…’ gaan zingen.

Ik geloof niet dat hij nu zoiets deed, al was het maar omdat zijn hoofd, schouders, knieën, oren en ogen onberoerd bleven. Waarom hij dan wél met z’n wijsvinger naar z’n neus wees, zal vermoedelijk altijd een raadsel blijven. Jammer. Maar niet getreurd, want deze vrolijke, doch bewapende Libische nieuwslezer deed wel een andere vraag rijzen, die de voice over met de gekke stem bij Man Bijt Hond maar zo zou kunnen stellen in het kader van de zogenaamde ‘babbelbox’: welke Nederlandse nieuwslezer zou ù wel eens met een geweer achter zijn/haar desk willen zien zitten?

Eva Jinek, dat zou mijn antwoord op die vraag zijn wanneer ik in één of ander overdekt winkelcentrum tegen een camera stond te lullen. Eva zou het geweer namelijk niet in haar hand houden, maar het tussen haar boobies stoppen. In plaats van een stom bruggetje van het laatste journaalitem naar het weerbericht, zou ze met geweer tussen haar boobies het volgende tegen Erwin Kroll zeggen:‘Zo Erwin, zie je dit geweer tussen mijn boobies? Daarmee schiet ik zo even een knieschijf van je kapot en dan ga jij daarna het weer voorspellen. Begrepen?

BOEM!

Een zichtbaar geschrokken Erwin wijst kermend van de pijn en bloedend als een rund wat hogedrukgebieden aan, en mocht hij onverhoopt kutweer voorspellen, dan schiet Eva hem ook nog in zijn andere knieschijf. Eva wenst ons na het weerbericht nog een fijne avond en besluit het journaal met een ontwapenende glimlach. Soms is het zo slecht nog niet iets over te nemen uit Libië.

Volg ons op Twitter of we schieten uw knieschijven aan flarden!

Libische nieuwslezer met geweer, en vinger op neus.