Mail van Fanny…

Mail van Fanny, maar bepaald geen Fannymail, om maar eens te beginnen met een flauw grapje. Nee, Fanny is boos op ons. Ze vindt dat wij de naam van haar zoon, Gathangelinho, niet hadden mogen gebruiken in een stukje over belachelijke namen die ouders in 2010 aan hun kinderen gaven. Hieronder haar email en onze reactie.

Geachte dhr, mevr,

Ik heb geconstateerd dat mijn zoontje zijn naam op deze website vermeld staat. Ik weet niet HOE jullie aan zijn naam komen, maar ik wil jullie heel graag vriendelijk verzoeken zijn naam te verwijderen. Het gaat om de naam Gathangelinho. Dat jullie misschien ”niet” weten hoe jullie zijn naam uitspreken; is verder aan jullie, maar dat is dan niet de reden dat je zo je mening erover geeft.U moet u eens voorstellen als u later uw naam op google zoekt en het op zo een site tegenkomt. Dat kan voor een kind veel ellende
opleveren. Ik hoop dat jullie dat beseffen!!

Graag hoop ik zo spoedig mogelijk iets van u te vernemen.

Met vriendelijke groeten,

Fanny

Een mailtje dat om reactie vraagt van onze kant; vooral omdat Fanny schrijft dat ze zo spoedig mogelijk iets van ons hoopt te vernemen. Na Dick Advocaat geraadpleegd te hebben (die daarbij niet de hullep van Johan nodig had) kwamen we in pissipe tot de volgende reactie:

Beste Fanny,

Uw constatering is juist; de naam van uw zoontje staat op onze website. Helaas kunnen we niet aan uw verzoek voldoen – hoe vriendelijk ook – deze er weer af te halen. We vinden het namelijk een erg lollige naam, waar we nog vele lezers van onuitstaanbaar.nl van willen laten genieten. Bovendien komt de naam gewoon uit een openbaar document waarin de Sociale Verzekeringsbank alle babynamen van dat jaar publiceert. Het is dus niet zo dat er iemand van de redactie van onuitstaanbaar.nl a la Tom Cruise aan een touwtje boven uw dressoir heeft gehangen om de naam te ontvreemden uit uw woning.

Tot slot vinden wij uw redenering dat het tegenkomen van zijn naam uw zoontje later veel ellende op kan leveren nogal wonderlijk. Vermoedelijk zal hij later namelijk zijn naam nog wel vaker tegenkomen, zoals bijvoorbeeld op aan hem geadresseerde poststukken en zwemdiploma’s (mits Gathangelinho in staat zal blijken te zijn zeven meter onder water te zwemmen, maar voorlopig is er geen enkele reden daar aan te twijfelen). Je naam kom je nu eenmaal tegen in de grote boze buitenwereld, daar is niks aan te doen. Bovendien, voor velen zou het een grote eer zijn met hun naam op een zo invloedrijk weblog als het onze genoemd te worden. Zo kun je het ook bekijken.

vriendelijke groeten,

 

Zwoebe Zwoebstra

Onuitstaanbaar.nl

Word wel Fanny van ons en volg ons op Twitter!	

9 reacties op “Mail van Fanny…”