De meerderheid

Ik heb het helemaal gehad met de meerderheid. Nu blijkt weer uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planburau dat de meerderheid denkt dat vroeger alles beter was. Gelul natuurlijk; vroeger, toen je nog een mammoet met je blote vuisten neer moest slaan om eten op tafel te krijgen, was er niet eens een Sociaal en Cultureel Planbureau om zulks te onderzoeken. De meerderheid van de mensen was alleen maar bezig met overleven.

Maar nu vindt de meerderheid opeens van alles en dan heb je daar als minderheid maar rekening mee te houden, zo vindt de meerderheid. En daar heb je dan dus rekening mee te houden. De meerderheid houdt ook niet van voorgaande cirkelredenering. Dat vindt de meerderheid te moeilijk en dan houden ze op met het lezen van dit stukje. U, de lezer die dit nu nog leest, behoort plotseling tot een minderheid. Maar u heeft wel gelijk, want dit is natuurlijk een zeer lezenswaardig stukje. Die cirkelredenering alleen al, het is van een niveau dat u nog maar zelden tegenkomt.

Sowieso is het onterecht dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking niet op dit zeer gezaghebbende weblog kijkt. Al was het maar omdat ik nu niet baad in het geld, terwijl dat wel het geval zou zijn als er dagelijks iets meer dan acht miljoen mensen deze onzin zouden lezen. De meerderheid laat wel meer dingen na. Ze kijken bijvoorbeeld massaal niet naar Secret Story. Nu hebben ze daar volkomen gelijk in, maar mijn punt is juist dat de meerderheid meestal geen gelijk heeft.

Dat is beter aan te tonen middels zaken die de meerderheid wel doet: op zaterdagmiddag winkelen, te langzaam lopen tijdens dat winkelen, reizen boeken waar je een polsbandje krijgt zodat je ‘gratis’ kunt vreten en zuipen, tijdens zo’n reis met je rooie kop een wedstrijdje huidkanker oplopen doen met de andere vakantievierders, verjaardagen vieren in een kringetje, koken met Honig of Knorr, een mening hebben…de lijst is schier onuitputtelijk. En van minstens de helft van die zaken heeft de minderheid last. Met name domme meningen van de meerderheid zijn onuitstaanbaar.

Zeg je domme meningen, dan zeg je automatisch stand.nl, het radioprogramma dat zich het beste laat vergelijken met een koffiezetapparaat waar je vergeten bent gemalen koffie in te stoppen: het pruttelt wel, maar je hebt er niks aan. Vandaag is de stelling bij dit programma ‘Vroeger was alles beter’. Voor één keer heeft de meerderheid toch gelijk. Vroeger waren er nog geen stellingen waar Jan en Alleman een mening over had.

Stelling: Volg ons op Twitter! Eens.