Limburgers

Ik denk dat het tijd is voor een slecht nieuws gesprek met Limburg. Als Limburg de in iedere relatie gevreesde frase ‘Limburg, we moeten even praten…’ hoort, dan weet Limburg denk ik al wel hoe laat het is. Het is op tussen Limburg en ons. Er is geen klik meer. Geen chemie. Eigenlijk was die er nooit echt. Limburg hing er maar een beetje bij. Een verstandshuwelijk. Maar sinds gisteren is het definitief voorbij.

De Limburgers kozen gisteren de PVV tot de grootste partij van hun provincie. Dat is prima, maar het gevolg is wel dat we uit elkaar gaan. Niet eens als goede vrienden. Vergelijk het met vreemdgaan, dan ga je daarna als stel ook niet gezellig een stukje vlaai eten en wat babbelen over koetjes en kalfjes. En Limburg is vreemdgegaan, laat dat duidelijk zijn. Terwijl wij – al dan niet met hoofddoekje op – hard aan het werk waren, beleefden de Limburgers een geile orgie met Geert. Laat ik het zo zeggen: Geert wist de zachte G-spot van de Limburgers wél te vinden.

Het ding bleek verstopt te zitten in de onderbuik. Tja, daar hadden wij hem nooit gezocht. Geert wel, die riep een paar keer Limburg voor de Limburgers, daarna nog iets negatiefs over moslims en elites, en alle Limburgers kwamen gillend klaar. Nu zijn Geert en de Limburgers gelukkig met elkaar. Het mag van ons. We hoeven niet eens veel uit de boedel te hebben. Alleen Pinkpop en de Cauberg. Lekker naar muziek luisteren en fietsen. De rest houdt Limburg maar lekker zelf. Ook met de kinderen, Brabant (3) en Zeeland (5), hoeven we geen omgangsregeling.

Een andere variant is dat we er voor kiezen om bij Limburg te blijven en de Limburgers dan te onderdrukken zoals een goed moslim met z’n vrouw doet. Een provincie die massaal voor de pispaalpolitiek van Wilders kiest, helemaal kapot treiteren. Zou het niet ironisch zijn? En bevredigend ook nog. Limburgers die met een vlaai op schoot in de bus zitten er zonder pardon uitschoppen vanwege een ‘vlaaiverbod’. Het lijkt me heerlijk.

Ja, Limburg en wij blijven bij elkaar en we gaan ze helemaal kapotmaken. Op Twitter zijn we er al een beetje mee begonnen; de term ‘Limburgers’ was gisteravond wereldwijd één van de meest besproken onderwerpen, een ‘trending topic’ zoals een echt sociale mediadier dat noemt. Het zorgde voor hilarische taferelen: terwijl heel Nederland in 140 tekens Limburgers belachelijk aan het maken was, vroegen de Amerikaanse twitteraars zich af waar ze zo’n ‘Limburger’ konden bestellen. Verward worden met een broodje gemalen vlees, het moet de Limburgers toch aan het denken zetten. Aan de andere kant: het zijn natuurlijk wel Limburgers.

Naast Limburgers belachelijk maken, kunt u ons ook volgen op Twitter!

6 reacties op “Limburgers”