De clip van Weekend (Earth & Fire)

Man, wat moesten we toch zonder de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw. Een tijd waarin iedereen gewoon lekker deed waar-ie zin in had. Zo ook Jerney Kaagman van Earth & Fire. We kennen haar nu als een chagrijnige Crash Test Dummy, maar ooit was er een tijd, de jaren ’70 en ’80 dus, dat ze nog de volledige controle had over haar gezichtsspieren en er niet uitzag als een etalagepop met de lippen van The Joker.

Ze had toen niet alleen de controle over haar gezichtsspieren, maar tevens over al haar andere spieren. In die tijd had ze dan ook vaak zin om te dansen. En wat deed je dan in de jaren ’70 en ’80? Je trok een gek blauw broekpak aan en ging het gewoon doen. Iemand slaat wat op een xylofoon en je begint maar eens even. Zo simpel was het in die tijd. Het resultaat is de clip van Weekend, een hit van Earth & Fire uit 1979.

Nooit bewoog er iemand zo wonderlijk in een broekpak van aluminiumfolie met schoudervulling als Jerney Kaagman. Later is Wubbo Ockels trouwens nog in het pak de ruimte ingeschoten. Maar goed, gek dansen dus, dat doet Jerney in de clip. Gek broekpak is gek dansen, moet ze gedacht hebben. Hoe ik de dans moet omschrijven weet ik niet precies; het houdt een beetje het midden tussen de paringsdans van een stoned stokstaartje en iemand die jeuk heeft vanwege een ongemakkelijk zittend blauw broekpak van aluminiumfolie, maar niet kan krabben omdat het aluminiumfolie dan scheurt. Nou ja, oordeel zelf maar…

Volg ons voor het kijken naar die gekke Jerney eerst nog even op Twitter!

8 reacties op “De clip van Weekend (Earth & Fire)”