Een rechts geluid door Bim Wosboom: Toyota Prius

Omdat de redactieleden van onuitstaanbaar.nl allemaal linkse kutkerkkaffers zijn, die de hele dag naar gesubsidieerd toneel zitten te kijken en belastinggeld in een bodemloze put staan te scheppen terwijl ze met een allochtoon staan te knuffelen, hebben we iemand ingehuurd die elke een zondag een authentiek rechts geluid laat horen op dit zeer invloedrijke weblog. Zijn naam is Bim Wosboom en hij maakt korte metten met ‘the left church of Holland’.

Het was een tijdje de nieuwe hype: global warming. Als de onheilsprofeten uit ‘Kuifje en de Geheimzinnige Ster’ riepen verkondigers van de klimaatapocalyps uit dat wereld zou vergaan omdat er een duizend BMW’s in Nederland rondrijden.

Rampspoed! Onheilstijdingen waren op komst. Iedereen moest duurzaam worden. Duurzaam: windmolens, beleggen in Guatamalteekse koffieboeren en rijden in een Toyota Prius. Over smaak valt te twisten, maar de Toyota Prius is een zeldzaam lelijke kutauto. Bij de productie ervan schijnt ook nog eens een keer zoveel gif te worden gebruikt dat de zogenaamde milieuvriendelijkheid van deze gribuskar een wassen neus van Homerische proporties is.

De Prius staat voor een manier van denken die het best als een religie aan te merken is. Men heeft geloof in een absoluut kwaad (niet-Prius rijders die ook nog eens op de VVD stemmen) en lieve uitverkorenen, allemaal passagiers van ruimteschip Aarde.  Door je aan bepaalde leefvoorschriften te houden (je geld uit de zak te laten kloppen voor groene stroom, bijvoorbeeld) ligt de duurzame hemel binnen handbereik voor je. Er is geen god dan duurzaamheid en Herman Wijffels is zijn profeet.

Even een zijsprongetje: Herman Wijffels vind ondergetekende nu een verschrikkelijk sujet. Iemand die in een kast van een huis woont en verkondigd dat bezit hem niets doet. Die het meest lamlendige faalkabinet in decennia in elkaar zet en na de dramatische ineenstorting ervan vervolgens klaagt dat dezelfde partijen niet nog een keer met elkaar willen regeren. Wijffels is het soort morele scherpslijper die wel kapitalen verdient bij de Rabobank (dé financier van de toch niet zo vreselijk duurzame Brabantse varkensbeulen…eh boeren) en dan om zijn blazoentje te redden gaat verkondigen dat de rest van Nederland gauw duurzaam moet worden.

Duurzaamheid stond ook bij omroep Llink hoog in het vaandel, die vervolgens Floortje Dessing de hele wereld rond liet vliegen in weinig duurzame Boeing 747 ’s om te tonen hoe toeristen de stranden van een trits 3e wereldlanden verwoestten. Tsja. De Partij van de Dieren zet zelfs kindsoldaten in om het evangelie van duurzaamheid er door te drukken.

Priusrijders zijn natuurlijk de naaste verwanten van het bakfietstuig en als zodanig zijn zij van eenzelfde een pak. Ze hebben eigenlijk helemaal geen echte band met de natuur, staan misschien een keer met hun designlaarsjes in de blubber en kopen misschien een flesje biologische Chileense wijn. Daar houdt de natuurbeleving ook wel zo’n beetje op. En nota bene GroenLinks noemt de bestrijders van dierenbeulen zoals geïntroduceerd door het huidige kabinet met dédain caviapolitie.

Men heeft eigenlijk niks met natuur en milieu. Priusrijders hebben een vreemdsoortige kijk op natuur en milieu (waarbij opgemerkt moet worden dat natuur in Nederland niet bestaat – alle natuur in Nederland is een keurig aangeharkt park). Natuur bestaat alleen als rechtse mensen in BMW’s rijden. Natuur is een knuffelkoe, Boer zoekt Vrouw en die leuke camping in Toscane.

Lachwekkend is het wel.

En dat wouden we effe kwijt.

Ja Bim, en wij wouden nog ff kwijt dat de lezers ons moeten volgen op Twitter!