Boer zoekt vrouw: de wc, het petje en de …hhhja van Johannes

Boeren dragen petten. Drie woorden waar ik zo op terug zal komen. Maar hoed je maar vast, boer Marcel zorgde er met zijn hoofddeksel voor dat de nodige hete thee op mijn broek belandde vanwege een lachstuip. Met die Marcel valt sowieso altijd wat te lachen. Vorige week droeg één van zijn vrouwtjes nog een gedicht voor over aardappels, nu zorgde hij zelf voor de hilariteit. En dat alleen door een pet op z’n kop te zetten tijdens het welkom heten van drie wezens die in staat zijn een kind van Marcel op de wereld te zetten.

Ook de boeren die niet een minuut na kennis gemaakt te hebben al vroegen of de baarmoeder dan wel zaadproductie van de potentiële vriendin/vriend een beetje in orde was, kregen bezoek van de mensen die zij uitverkoren hadden om een paar dagen op de boerderij door te brengen. Hetgeen uiteraard tot koddige taferelen leidde. Mensen die elkaar niet zo goed kennen in een aparte setting bij elkaar zetten, levert altijd wel iets moois op.

Zeker als er een wc bij betrokken is die schoongemaakt moet worden. Zo ging het bij de Limburgse boer Frank namelijk. Frank en Yvon Jaspers stonden de wc in de stal te schrobben, er kwam een meisje aan, Yvon vertrok, en niet veel later stond het meisje een wc in de stal te schrobben. Je zag haar staan kijken: sta ik hier nou echt binnen drie minuten met een doekje ouwe pis op te vegen? Zonder tv-camera’s zou je het als man ook niet moeten proberen denk ik; de deur opendoen voor je opgedirkte date en haar dan een emmer met een sopje overhandigen, begeleidt door de woorden: ‘De wc is de tweede deur rechts. Tot zo hè!’

Dat het bij Boer zoekt vrouw wel gebeurt, komt denk ik doordat het die boeren vanwege de populariteit van het programma een beetje naar het hoofd is gestegen. Ze denken dat ze alles kunnen maken. Zijn we weer terug bij boer Marcel en z’n petje. Want die maakte alles met z’n petje. Hoe haalde-ie het op z’n hoofd… Bij een normale boerenpet stel ik me een zwart of blauw stukje stof voor. Heel simpel, misschien wel met wat koeienstront erop.

Marcel logenstrafte deze gedachte door er als een Schotse homoseksueel zonder modegevoel bij te gaan lopen met z’n geruite pofpetje. Zelfs de figuren uit de boeken van Charles Dickens durfden zoiets niet op hun hoofd te zetten. Wat een gek, lelijk, hoog ding! Marcel zou bijvoorbeeld zonder problemen zes aardappelen onder het pofpetje kunnen bewaren. Dat deed hij niet, zo bleek toen hij het petje af had gezet en hij met z’n dames in de aardappelschuur naar 1000 ton aardappelen stond te kijken. Jammer dat Marcel er niet eentje pakte en zei: ‘Deze lijkt op een baarmoeder, kijk maar eens goed…’. Dat had het afgemaakt.

Maar niet alleen de boeren doen gekke dingen. Ook de kandidaten laten van zich spreken. Met name Johannes, een Groninger die door een binnenstebuiten gekeerd paard na te doen Annemarie probeert te versieren. Het geluid van een binnenstebuiten gekeerd paard, dat is de enige manier waarop ik zijn ge-…hhhja na elke zin een beetje treffend kan beschrijven. En daarmee doe ik binnenstebuiten gekeerde paarden ook nog tekort. Want het is echt heel gek, wat die Johannes doet. Volgende week meer, …hhhja.

Haal uw iPhone onder uw petje vandaan en volg ons op Twitter!

Marcel en z’n petje:
10 reacties op “Boer zoekt vrouw: de wc, het petje en de …hhhja van Johannes”