Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd

Hallo, ik ben Sjaak L. Grottenhoofd. Al 46 jaar een onuitstaanbare vent, waarvan ik er nu alweer 20 getrouwd doorbreng met de eveneens onuitstaanbare Rita. Samen hebben we twee kinderen. Gezinus van 12 en Teun van 16. Teun is een meisje. Vroeger noemden we haar Teuntje; nu is ze 98 kilo, dus dat gaat niet meer. Ondanks haar 98 kilo zit ze – god betere het – op korfbal. Gezinus voetbalt, heeft een bril en wordt gepest. Ik ben woonachtig op Kievitsei 38 te Kerkdriel, waar ik tevens werk als gemeenteambtenaar. De hel op aarde.

Zoals u wellicht al merkt erger ik me voortdurend en klaag ik me een weg door het leven heen. Daarom heeft onuitstaanbaar.nl me gevraagd een dagboek bij te houden. Elke zondag zullen mijn ‘belevenissen’ van de afgelopen week gepubliceerd worden op deze website. Ik hoop dat u er plezier aan beleeft, dan dient mijn verder compleet zinloze leven toch nog ergens toe.

Maandag 27 december

Vorige week hoefde ik van de redactie van het zeer invloedrijke weblog waarvoor ik dit dagboek bijhoud geen kopij aan te leveren (de week ervoor wel, red.). Dat kwam goed uit, want ik maakte ook helemaal niks mee. Een beetje zuipen en met de kerst vreten. Voor deze week staat er ook niet veel op het programma. Dat begint na zondag allemaal weer, in die gekke dagen tussen Oud & Nieuw en Kerst. Nu hield ik het op deze avond slechts bij het schrijven van dit stukje en in de tv-gids kijken of er morgen nog een goeie film op zou komen. Dat was het geval: Ground Hog Day. Daarna trok ik wat aan m’n piemel en sliep ik in, benieuwd wat de dag van morgen brengen zou…

Dinsdag 28 december

Vorige week hoefde ik van de redactie van het zeer invloedrijke weblog waarvoor ik dit dagboek bijhoud geen kopij aan te leveren. Dat kwam goed uit, want ik maakte ook helemaal niks mee. Een beetje zuipen en met de kerst vreten. Voor deze week staat er ook niet veel op het programma. Dat begint na zondag allemaal weer, in die gekke dagen tussen Oud & Nieuw en Kerst. Nu hield ik het op deze avond slechts bij het schrijven van dit stukje en in de tv-gids kijken of er morgen nog een goeie film op zou komen. Dat was het geval: Ground Hog Day. Daarna trok ik wat aan m’n piemel, beleefde ik een déjà vu en sliep ik in, benieuwd wat de dag van morgen brengen zou…

Woensdag 29 december

Vorige week hoefde ik van de redactie van het zeer invloedrijke weblog waarvoor ik dit dagboek bijhoud nog steeds geen kopij aan te leveren. Dat kwam goed uit, want ik maakte  helemaal niks mee. Een beetje zuipen en met de kerst vreten. Voor deze week staat er nog steeds niet veel op het programma. Dat begint na zondag allemaal weer, in die gekke dagen tussen Oud & Nieuw en Kerst. Nu hield ik het op deze avond slechts bij het schrijven van dit stukje en in de tv-gids kijken of er morgen nog een goeie film op zou komen. Dat was het geval: Ground Hog Day. Daarna trok ik wat aan m’n piemel en sliep ik in, benieuwd wat de dag van morgen brengen zou…

Donderdag 30 december

Vorige week hoefde ik van de redactie van het zeer invloedrijke weblog waarvoor ik dit dagboek bijhoud geen kopij aan te leveren. Dat kwam goed uit, want ik maakte ook helemaal niks mee. Een beetje zuipen en met de kerst vreten. Voor deze week staat er ook niet veel op het programma. Dat begint na zondag allemaal weer, in die gekke dagen tussen Oud & Nieuw en Kerst. Nu hield ik het op deze avond slechts bij het schrijven van dit stukje, dat me inmiddels wel erg bekend voorkomt, en in de tv-gids kijken of er morgen nog een goeie film op zou komen. Dat was het geval: jaja….Ground Hog Day. Daarna trok ik wat aan m’n piemel en sliep ik in, benieuwd wat de dag van morgen brengen zou…zucht…

Vrijdag 31 december

Vorige week hoefde ik van de redactie van het zeer invloedrijke weblog waarvoor ik dit dagboek bijhoud geen kopij aan te leveren. Dat kwam goed uit, want ik maakte ook helemaal niks mee. Een beetje zuipen en met de kerst vreten. Voor deze week bleek er dus ook niet veel op het programma te staan. Dat begint na zondag allemaal weer, in die gekke dagen tussen Oud & Nieuw en Kerst. Nu hield ik het op deze avond slechts bij het schrijven van dit stukje en in de tv-gids kijken of er morgen nog een goeie film op zou komen. Dat was het geval: Ground Hog Day, godverdomme. Daarna trok ik wat aan m’n inmiddels hartstikke rode en gevoelig geworden piemel en sliep ik in, benieuwd wat de dag van morgen brengen zou…

Zaterdag 1 januari

Nou, weer gewoon een nieuwe dag. Na deze rare week. De vraag is of het beter is. Ik moest optreden als coach van D.S.C. Kerkdriel C4, het voetbalteam van mijn zoon. Ze speelden een zaaltoernooi. Liefst zeven wedstrijden werden er met 9-2 verloren. Dan zou je wensen dat elke dag zoals de vorige was. Vooral omdat ik toen nog aan mijn piemel trok.

2 reacties op “Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd”