Oorlogje spelen met de PVV

De PVV lijkt zich eindelijk weer met haar core business bezig te gaan houden: het bedenken van gekke plannetjes. Dat met aanranden en mishandelen hebben de mensen nu ook wel weer gehad, moeten ze gedacht hebben op het partijbureau van Geert. Tijd voor weer iets nieuws: een doordachte kijk op de internationale betrekkingen. Derhalve pleitte Kamerlid Wim Kortenoeven er gisteren in zijn maidenspeech voor om oorlogje te gaan spelen met Iran.

Normaal gesproken wordt iemand altijd gefeliciteerd wanneer hij zijn eerste speech in het parlement heeft gegeven. Ik benieuwd hoe dat nu is gegaan. Hoe feliciteer je iemand met een oorlogsverklaring? ‘Wim, van harte jongen…en pssst, ik heb nog een kruisraket begraven in m’n tuin, die mag je wel hebben.’

Tijdens een maidenspeech is het ook niet gebruikelijk te interrumperen. Dat zal geen probleem zijn geweest. Met open mond sta je naar zo’n verhaal te luisteren. Ondertussen nadenkend waar je de retoriek van oorlogsverklaringen ook alweer van kent. O ja, van die trillende beelden van mannetjes met baarden die ons vanachter een vlag boos toespreken: de extremistische moslims.

Zelf hou ik niet van oorlog. Het is wel het laatste wat ik ooit zou doen, een oorlog beginnen. Om deze stelling even te verduidelijken: ik zou nog eerder een hele winter lang, met uiteraard een aangedikt CV en frauduleuze vrachtbrieven op zak, op m’n spikes naar Haarlem lopen en al surfende op m’n smartphone (op zoek naar websites als geilomaatje.nl, lickmypussy.com en gangbang4all.net) alle brievenbussen eronder zeiken. Om u dus maar een idee te geven hoe zeer ik niet van plan ben een oorlog te beginnen.

Wim wil wel een oorlog beginnen. Nou, Wim gaat wat mij betreft z’n gang. Hij krijgt nog een helmpje van me cadeau ook. Ik zou hem graag bezig zien in de voortuin van Ahmadinejad; zo dwars door de viooltjes met z’n modderige poten richting de voordeur van Mahmoud marcheren. En dan aanbellen met de mededeling dat-ie een oorlog is begonnen tegen Iran. Ik denk dat Ahmadinejad niet meer bijkomt. Bereikt Wim z’n doel ook nog.

Daarna kan Wim gelijk het vliegtuig pakken naar Noord-Korea. Nog een staat waar de bevolking lijdt onder een tiran. Al geloof ik niet dat het Wim daar om de doen is. Bovendien, Noord-Korea is geen Moslimland, dus dat past ook niet echt lekker binnen het denkkader van Wim. Waarschijnlijk heeft hij zelfs nog nooit van Noord-Korea gehoord. Hij denkt dat er alleen maar moslims wonen buiten Europa. En ook in Europa trouwens.

Volg ons op Twitter of we gooien een atoombom op uw hoofd!

10 reacties op “Oorlogje spelen met de PVV”