Bericht uit Duitsland: Weihnachtsmarkt (lees: Duits zuipen)

Onuitstaanbaar.nl heeft een grote internationale fanbase. Die willen we natuurlijk graag op hun wenken bedienen. Derhalve hebben we een Duitsland-correspondent aangetrokken. Harry. Naast het voorrijden van de auto zal Harry ons op de hoogte houden van het leven van alledag bij onze oosterburen. Vaak proberen we in dit weblog lollig te zijn, soms lukt dit. In het geval van Harry’s belevenissen proberen we niet lollig te zijn. Dit hoeft niet, een transcript van het leven van de Duitsers an sich zal vermakelijk genoeg blijken.

Bundes-Harry teil 7, woche 47:

Week 47 bracht ons de traditionele Weihnachtsmarkt. Duitsers zijn gek op Weihnachtsmarkten. Dat heeft een tweetal redenen, hier komen ze in willekeurige volgorde:

–         Fijn bij elkaar staan zich warmend aan het vuur ondertussen over koetjes en kalfjes praten en zuipen zoals het zijn weerga niet kent.

–         Fijn bij elkaar staan zich warmend aan het vuur ondertussen over koetjes en kalfjes praten en vreten zoals het zijn weerga niet kent.

Dit zijn wat mij betreft uitstekende gronden om een Weihnachtsmarkt te organiseren. Dat Nederlanders en Duitsers elkaar soms niet zo goed begrijpen blijkt wel uit het gegeven dat er jaarlijks een maand lang een onafgebroken stroom van bussen naar de traditionele kerstmarktsteden (Osnabrück, Münster, Köln etc.) trekt. In deze bussen zit een bepaalde bevolkingsgroep. Die der kutwijven. Zij hebben  namelijk een fout beeld van waar het op de Weihnachtsmarkt om te doen is, namelijk om eerder genoemde punten. Zouden ze deze punten wel begrepen hebben dan zouden ze, of thuisblijven, of toch eindelijk manlief ook zover krijgen om naar de oosterburen af te reizen.

De Duitsers zitten hier maar wat mee in de maag. Wat te doen om deze stroom kutwijven te reguleren? Een kraampje met wat kerstballen wordt opgericht, een orkestje wordt op een straathoek neergezet. Alles om de kutwijven in het gareel te houden. Maar voor je het weet vertelt Mien uut Beerta aan Bertha uut Finsterwolde hoe gezellig het ook dit jaar wel niet allemaal geweest was. En in 2011 zit ook Bertha in de bus. Dit reguleren sorteert dus alles behalve het gewenst effect. Tijdens een recente zitting van de Rijksdag, ze waren uitgeweken naar de Wannsee, zijn ze tot de conclusie gekomen om eerst de bussen door treinen te vervangen en dan maar eens verder te kijken.

Nee, dan de Weihnachtsmarkt in Georgsdorf, die ziet eruit zoals ie ooit door god geschapen is:

–         Fijn bij elkaar staan, zich warmend aan het vuur ondertussen over koetjes en kalfjes praten en zuipen zoals het zijn weerga niet kent.

–         Fijn bij elkaar staan, zich warmend aan het vuur ondertussen over koetjes en kalfjes praten en vreten zoals het zijn weerga niet kent.

Dit deden we dan ook en met verve. Af en toe dook er een verdwaald kutwijf op, op zoek naar een Weihnachtsmarkt zoals zij veronderstelde dat die er uit moest zien. Met een zwierige boog verdwenen deze verdwaalde zielen op het vuur.

De traditionele drank is Glühwein, deze kan naar believen met ‘Schuss’ (scheut) of zonder worden genuttigd. Georgsdorfers zijn niet kinderachtig, het scheutje wordt in de regel wel meebesteld. Na verloop van tijd was iedereen knetterbezopen. Things as usual in Geogsdorf. Het werd pas echt lollig toen het circus zich verplaatste naar Kösters. Circus Kösters (hihi).

Vanwege vergunningen kwam de weihnachtsmarkt om 01.00 uur tot een einde. Een 30-tal bezopen Moffen marcheerde gebroederlijk naar Kösters om de spreekwoordelijke punten op de o te zetten.

Het was buiten ca. 4 graden onder nul geweest en nu kwam het hele kabinet met mutsen, sjaals en skibroeken een kroeg binnen waar het 25 graden is. De man met de hamer dook nogal hardhandig op hier. Een tweetal lieden liep liniaal rectaal naar de pot om te kotsen. Een derde viel in slaap tegen de bar. Iedereen bestelde een versnapering en liet deze uit de hand glippen. De slapende man aan de bar had zich ondertussen in de broek geplast. Toen teamgenoot Jens (the only gay in the village)hier een foto van wilde maken werd hij fysiek bedreigd door de vrouw van de beplaste man. Dat was lief van de vrouw. Het was ook lief geweest als ze, in plaats van zich in een bijzaal te laten nemen door een andere man, haar man naar huis had gebracht. Afijn.

Ondertussen had zich een vrouw opgesloten in het damestoilet, het hele hok ondergekotst en zichzelf daarbij niet overgeslagen. Deze vrouw logeerde bij mij deze nacht, dus dat kwam niet erg gelegen. Barman Sven moest over de deur klimmen om deze vrouw uit zijn etablissement te verwijderen. Vader en zoon W. hadden elkaar ondertussen op de bek geslagen om onduistere redenen.

Het zetten van de punt op de o leverde dus per saldo op voor Kösters:

–         30 euro omzet

–         2 volgekotste toiletten’

–         Een beplaste bar

–         2 bloedneuzen

–         30 versnaperingen op de vloer

En zo, kutwijven uit Nederland, ziet een Weihnachtsmarkt er dus uit.

Kutwijven twitteren ook niet. U wel; volg ons!

 

9 reacties op “Bericht uit Duitsland: Weihnachtsmarkt (lees: Duits zuipen)”