‘The Iceman’

Wim Hof, zo heet-ie wanneer hij niet in een bak met ijs zit. Dat is niet zo vaak, want deze week zag ik hem zelfs bij De Wereld Draait Door heel stoïcijns in een bak met ijs zitten. Zo moet Wim van zichzelf in een bak met ijs te zitten, heel stoïcijns. Dat iedereen denkt: hé, die vent zit in een bak met ijs, en het doet hem niks. Zo ziet ‘The Iceman’ het graag.

Niet iedereen kan zomaar in een bak met ijs gaan zitten. Ik probeerde het ooit ook eens. In Italië. Stonden er meteen drie woedende Italiaanse ijscomannen boven de bak te schreeuwen. Hoe ik het in godsnaam in m’n hoofd had gehaald in de bak met chocolade-ijs te gaan zitten. Catzo, catzo, catzo! Ik droop letterlijk af. Het is warm in Italië.

Wim Hof kan dus wel heel goed in een bak met ijs zitten, zonder daarbij lastiggevallen te worden door boze Italianen; derhalve is hij The Iceman. Dat is logisch. Als je in een bak met ijs kunt zitten, moet je jezelf The Iceman noemen. Verder ontbreekt elke vorm van logica. Waarom zou je in een bak met ijs gaan zitten?, is bijvoorbeeld een vraag die zich onmiddellijk opwerpt bij het kijken naar Wim. Het antwoord is vermoedelijk dat hij alle contact met de werkelijkheid verloren heeft. Dat blijkt ook wel uit de zweetband die hij om z’n hoofd draagt tijdens het ijszitten.

Wim zelf denkt daar anders over. Die vindt het zelfs heel belangrijk dat hij in een bak met ijs zit. Hij vertelt daar veel over in allerhande praatprogramma’s. Bak ijs zus, bak ijs zo; bak ijs hier, bak ijs daar; bak ijs dit, bak ijs dat. Het gaat maar door. We weten het nou wel een keertje Wim! Jij kunt heel goed in een bak met ijs zitten. Ga er vooral mee door, maar verveel ons er niet meer mee!

Het zou wat worden als iedereen die goed in een bak met iets erin kan zitten, daar in de media over gaat vertellen. Je hoort mij er toch ook nooit over. Terwijl ik dit stukje, en alle andere stukjes voor dit zeer invloedrijke weblog, naakt typ, vanuit een grote bak met broccoliroosjes. Zonder kaassaus, dat wel. Maar toch is het een prestatie die er zijn mag. Broccoli ruikt niet heel erg lekker meer na een paar uurtjes in een bak gelegen te hebben.

Hang ik dat broccolizitten aan de grote klok? Nee. Behalve nu dan, maar verder niet. Wat iemand allemaal in een bak uitspookt, moet hij lekker voor zichzelf houden, is mijn mening. Ik denk dat ik gelijk heb.

Blijf op de hoogte en volg ons op www.twitter.com/onuitstaanbaar

2 reacties op “‘The Iceman’”