Regeringsverklaring

Vanochtend las Mark Rutte zijn regeringsverklaring voor. Daar stond hij dan, de eerste liberale premier sinds Cor van der Linden. Dit klopt niet. Die man heette Cort van der Linden; Pieter Wilhelm Adriaan Cort van der Linden. Een veel langere naam dan Mark Rutte. Desondanks werd ook Mark Rutte premier, en mocht hij z’n regeringsverklaring voorlezen vanuit vak K. 

Vak K, dat klinkt een beetje als het supportersvak van de harde kern van AGOVV Apeldoorn; alle ministers op een blauw stoeltje en Mark verzorgt de spreekkoren, in dit geval de regeringsverklaring. Een verklaring waarin het te voeren beleid van een nieuw kabinet uiteen werd gezet middels het scanderen van leuzen als ‘Groeien door te snoeien’, ‘Geluk komt niet uit Den Haag’ en ‘Dieeeeee kooooomt héééééét land niet in, die komt het land niet in, die komt het land niet in…’.     

Nadat hij was uitgepraat, spuwden de leden van de oppositie hun gal. Femke Halsema sprak van een visieloos betoog, Alexander Pechtold vond het zielloos en André Rouvoet sprak van een kille regeringsverklaring. Joop Cohen vond er…ehh…ook iets van. Een verrassing was het niet, maar de oppositie vond het dus niet zo mooi allemaal. Een slechte regeringsverklaring.

Tja, dat kan allemaal zo zijn, maar boven alles was het wel een ontzettend geile regeringsverklaring. En dat werd wel eens een keertje tijd, na bijna negen jaar Balkenende. Mark Rutte stond daar met een flair van heb ik jou daar achter het katheder. Termen als ‘ombuigingen’, ‘nationale politie’en ‘sociaal leenstelsel’ klonken plotseling een beetje ondeugend uit de mond van Rutte. Het zullen z’n guitige oogjes zijn.

Toen Mark daarna ook nog over z’n ‘liberale betovergrootvader’ begon, werd het zelfs keiharde porno. Rutte deed voorkomen alsof ‘de liberale betovergootvader’ een nieuwe vibrator was, die voor een ongekend elektrisch aangedreven orgasme zou zorgen. Dat moet je kunnen, zo’n term op die manier over het voetlicht brengen. Mark Rutte kan het; hij werkte niet voor niets bij Unilever, waar hij jarenlang erwtensoep met nu nog meer rookworst aan de man probeerde te brengen.

De verklaring had z’n climax toen Rutte zei dat het kabinet zich hard ging maken voor iets. Op dat moment zat in mijn hoofd Ivo Opstelten met z’n penis in de hand voor de spiegel. Toch een fraai beeld, die vriendelijke brombeer met z’n jongeheer voor de spiegel. 

Geert  Wilders sprak na afloop van de regeringsverklaring dan ook voor het eerst in de historie niet van ‘een verschrikkelijke verklaring van het slechtste kabinet ooit.’ De penis van Ivo had daar voor gezorgd. Of zou het toch de gedoogsteun zijn?

7 reacties op “Regeringsverklaring”