Pink Bullets

Vrouwen zijn altijd nog een beetje op zoek naar erkenning. Ze verdienen nog steeds minder. Er zitten weer eens te weinig vrouwen in het jongste kabinet. En Cisca Dresselhuys lijkt op een hond.

Uit een onderzoek bleek dat, ondanks dat vrouwen vinden dat ze nog steeds een onevenredig deel van het huishouden voor hun rekening nemen, ze dat toch het liefst zelf doen. Wij mannen zouden dat niet kunnen. Toegegeven, ik ken mannen die binnen 3 minuten de keuken er kunnen laten uitzien als Dresden 1945. Maar zulke vrouwen ken ik ook. Sterker nog, ik ken vrouwen die er uitzien als Dresden 1945. Ciska Dresselhuys!

Wat leren we hieruit. Allereerst dat vrouwen controlefreaks zijn. Dat is natuurlijk een gegeven. Of beter, dat is een natuurlijk gegeven. De man wikt en de vrouw beschikt. En dat is maar goed ook. Traditionele rolverdelingen zijn er niet zonder reden. In de loop der eeuwen is deze verdeling uitgekristalliseerd. En heel mooi ook. Vrouwen koken en mannen jagen. Dit heeft natuurlijk ook een soort evolutie ondergaan maar het principe staat als een huis. Een man met een roze schort en een plumeau is een homo en een vrouw met een kettingzaag een manwijf.

Vervolgens kunnen we de conclusie trekken dat vrouwen zich achtergesteld maar toch verheven voelen. ‘Jullie moeten meer doen, ach laat ook maar, dat kunnen jullie toch niet’. Zoiets. Dat klopt ook, wij willen dit echter ook niet kunnen. Net zo min als jullie willen kunnen kettingzagen. Of de oprit opnieuw bestraten. Uit mijn mond zul je nooit optekenen; ‘Schat, zou je niet eens de sceptic-tank leeg willen scheppen, ach laat ook maar, ik doe het  *(&^%$#  zelf wel’. Zou ik gewoon nooit zeggen. Sterker nog, als ik een vrouw met een kettingzaag in de weer zie dan voel ik me geroepen om dat ding ter hand te nemen en de honneurs waar te nemen. Hetzelfde zou omgekeerd voor de afwasborstel moeten gelden. En het strijkijzer. En vooral de toiletborstel.

Afijn, dit artikel draagt een titel. Pink Bullets. Er is een clubje huisvrouwen dat zich heeft verenigd in Pink Bullets. Zelf stellen ze zich als volgt voor:

‘ Ben je even toe aan ontspanning of wat afleiding tussen het werken en studeren door? Dan ben je op de juiste plek. Pink Bullets wordt gemaakt door een groep vrouwen tussen de 17 en 37 jaar en alles wat we schrijven, schrijven we voor jou. Ga er dus lekker voor zitten, verwen je zelf met een lekker grote kop thee en een uurtje Pink Bullets!’

Voor vrouwen door vrouwen. Klinkt als een verzameling bakvissen en dat is het ook. Het is geen gezaghebbend weblog als het onze. Het zijn huis-, tuin- en keukenstukjes over Jan met de pet-gevoelens. Om er maar eens wat clichés in te gooien. Wel aardig is de poll die ze op hun site hebben. De stelling deze week  is:

Je moet kiezen!:

  •  Een onbekende vermoorden voor een miljoen euro
  •  Een gezinslid vermoorden voor tien miljoen euro

Inderdaad een lekker thema om eens even ontspannen over na te denken tijdens het drinken van een lekker grote kop thee. Niet alleen is de poll van een niet te onderschatten debiel karakter. Hij is ook nog eens incompleet. Het lijkt me namelijk wezenlijk of je het familielid mag uitkiezen of niet. Zo zou ik mijn ome Willem die me broodjes poep liet eten voor minder ombrengen. Daarentegen gingen we altijd op vakantie van het geld van ome Jan, hem zou ik niet snel omleggen. Hoewel ik daarmee ook wel weer kans maak op een heel aardige erfenis. Mits ik natuurlijk, in tegenstelling tot Ome Jan, buiten schot blijf.

Tot slot een poll.

Je moet kiezen!:

  • De dames van Pink Bullet vermoorden
  • Een gezinslid vermoorden voor tien miljoen euro

Inzendingen naar info@onuitstaanbaar.nl

Bedreigingen als altijd naar bedreigingen@onuitstaanbaar.nl