Bericht uit Duitsland: nog maar weer eens een Oktoberfest…(woche 42)

Woche 42 bracht opnieuw een Oktoberfest. In Oktober dit keer dus dat moest wel goed gaan. Met de selectie van der 1. TSV Georgsdorf hadden we voor een avond onze intrek genomen in het verenigingsgebouw van de ‘Geflügelzuchtverein Georgsdorf’. Er bestaat dus een club die zich bezighoudt met het fokken van gevogelte in Georgsdorf. Zal wel iets met zuipen na afloop te maken hebben.

Bij binnenkomst kregen we meteen een ‘Obstler’ in de mik  geschoven. Dit is een traditioneel Bayerische drank waarvan je kort gezegd naar de tering gaat. 40% en niet te zuipen. Een beetje als de pis van Fritz Korbach. Het feest begon om 18.00 uur. Om 19.00 uur werd het eten geserveerd.

Traditionele kost tijdens het Oktoberfest is ‘Schweinehaxe’ ook wel varkenshoef. Ook duikt er vaak ‘Hänchen’ op. Kip. Ik opteerde gek genoeg voor het tweede. Had op zich wel iets ironisch, kip eten bij de vogelfokclub. Voordat het eten geserveerd werd, werd reeds het tweede 30-liter fust aangetapt. Ook de Obstler vloeide rijkelijk.

Lekker met de handen in het vlees graaien, we waren echte boergordeldieren.

Om 20.00 uur bleek ik ineens op de kop in de hanenbalken te hangen om een ‘Torf-Mul’ te doen. Dit is een lokaal lied waarbij één iemand voorzingt en de rest nabrult. Een en ander bedoeld om de zaak op te zwepen en vaak dronken ten tonele gebracht. Ik vormde hierop geen uitzondering.

Om 21.00 hadden we geen muziek meer. De DJ, Fleischmann, moest opnieuw inloggen maar bleek dermate dronken dat hij zijn wachtwoord niet meer wist. Hij is later op de avond, zuurkool etend met zijn handen, nog gesignaleerd.

Rond hetzelfde tijdstip kotste de vriendin van de trainer voor het eerst. Dit keer nog niet over iemand heen. Obstler bleek ook voor haar een funest drankje. Dat ze dronken was had ze eerder al min of meer kenbaar gemaakt door haar tatoeages te tonen, deze bleken zich in de schaamstreek te bevinden. Is er overigens nog sprake van een schaamstreek als je ongegeneerd alles blootlegt? En is Limburg misschien de schaamstreek van Nederland? En zo ja, kunnen we deze dan kaalscheren? Reacties of oplossingen onderaan dit artikel graag.

Zo rond 22.00 uur was het een grote bezopen bende waar ik slechts nog flarden van herinner. Dit zijn dan vaak juist ook de herinneringswaardigste momenten. Al eerder kort aangehaald, de vriendin van de trainer kotste dat het dalderde. Tijdens een ongecontroleerde peristaltsiche (dit is nog voor het precambrium!) beweging plaatste ze een welgemikte golf over een der spelersvrouwen. Dit is lollig, vooral als het niet jezelf betreft. We hebben haar een emmertje gegeven en buiten gezet.

Zo rond twaalven gingen we huiswaarts, knetterdik en spettervet, of beter, Arschbreit. Aan het lopend buffet was iemand met zijn hoofd tussen de Schweinehaxen in slaap gekukeld. Geen haan die er naar kraaide.

Onuitstaanbaar.nl heeft een grote internationale fanbase. Die willen we natuurlijk graag op hun wenken bedienen. Derhalve hebben we een Duitsland-correspondent aangetrokken. Harry. Naast het voorrijden van de auto zal Harry ons op de hoogte houden van het leven van alledag bij onze oosterburen. Vaak proberen we in dit weblog lollig te zijn, soms lukt dit. In het geval van Harry’s belevenissen proberen we niet lollig te zijn. Dit hoeft niet, een transcript van het leven van de Duitsers an sich zal vermakelijk genoeg blijken.

Één reactie op “Bericht uit Duitsland: nog maar weer eens een Oktoberfest…(woche 42)”