Bin Laden

Ik weet niet wat u er precies van vindt, maar ik vind die Bin Laden geen frisse jongen. Eigenlijk vind ik dat hij gearresteerd moet worden, maar misschien ga ik nu wel heel ver. Ik bedoel, je kunt wel een jurk aandoen en een baard nemen, dat maakt je nog niet gelijk tot een kindervriend die met z’n paard de daken opgaat om cadeautjes uit te delen.

Mocht Bin Laden wel jaarlijks overgaan tot het uitdelen van cadeautjes, dan zouden het dezelfde soort geschenken betreffen die ook lolsmurf graag uitdeelt: een mooi pakketje met een grote strik eromheen, dat bij het openmaken al snel tot ontploffing komt. Lolsmurf blijft er dan altijd even bijstaan om zich z’n blauwe ballen uit z’n witte smurfenbroekje te lachen. Bin Laden doet dat niet. Die vertopt zich wijselijk.

Het is nu ook bekend geworden waar-ie dat zo’n beetje doet: in een huis in het noordwesten van Pakistan. Het zit er dus dik in dat met het geld dat u over heeft gemaakt op giro 555 er wat zandzakken voor het huis van de Bin Ladentjes zijn gelegd, opdat de hele familie op zaterdagavond gezellig naar Ik hou van Pakistan kan kijken. In het decor geen molens en klompen, maar bommen en kromzwaarden. Maar ja, dat zeggen die samenwerkende hulporganisaties er nooit bij hè!

Voorheen dacht men altijd dat Bin Laden zich in een grot verstopte. Blijkt-ie gewoon in een doorzonwoning te zitten. Kun je geen frisse jongen zijn, maar dat is wel briljant. Als er iemand, in dit geval de president van de Verenigde Staten, zegt dat hij alle holen en grotten gaat uitroken, kun je inderdaad beter gaan zitten ganzenborden in een eengezinswoning. Biertje erbij, af en toe een telefoontje waarmee je een metrostation opblaast…wat wil een terrorist nog meer.

Toch is het wel jammer dat-ie niet in een grot blijkt te zitten. Ik had daar allerlei beelden bij gevormd. Bijvoorbeeld dat er, wanneer er behoefte was aan een superterrorist, een signaal in de lucht te zien zou zijn. Misschien dat van een vleermuis ofzo. Hij zat tenslotte in een grot. Daarna zou Bin Laden z’n dagelijkse kloffie uittrekken en bracht de butler een jurk en een tulband, die Bin Laden aan kon trekken. Even later tuft Bin laden weg uit z’n grot. Niet in een luxe sportwagen met allerlei gadgets, maar gewoon in een Bin Lada. Of een vrachtwagen, waarmee hij bij winkels op de stoep kan gaan staan. Plakt-ie er een briefje op: Bin Laden/lossen.

Helaas het mag niet zo zijn. Bin Laden zit gewoon de terrorist uit te hangen in een gerieflijke leunstoel. Een trieste constatering: hij lijkt dus niet op Batman, maar wel op de lolsmurf. En ook op vader Abraham trouwens. Zou dan werkelijk alle inspiratie van Bin Laden smurfengerelateerd zijn? Het is niet te hopen, dan zijn we binnenkort de klos. Een bijeffect van een atoombom is immers dat er een paddenstoelenwolk ontstaat na ontploffing.