Sollicitatie

Omdat u niet genoeg klikt op de advertenties op deze site en ik wel elke dag een beschuitje met jam wil eten, was ik afgelopen week genoodzaakt te solliciteren. Mits je geen beschuitbakker met een aardbeientuintje bent, zul je namelijk bij de supermarkt enige euro’s moeten betalen voor een rol beschuit en een pot jam. Die euro’s kun je verdienen middels een baan. Een baan krijg je weer door middel van een sollicitatie. Vandaar.

Je kan het best solliciteren op functies waar veel vraag naar is. Zo heeft een sollicitatie naar de functie van Koningin weinig zin. Daar is er maar één van in Nederland. U zult hieronder dan ook geen brief van mij aantreffen waarin ik beweer heel goed teksten voor te kunnen lezen vanaf een troon of beweer als geen ander met een schaar overweg te kunnen.

Nee, u treft hieronder een brief aan waarin ik solliciteer naar een functie die in Nederland de afgelopen jaren een explosieve groei heeft doorgemaakt. Het moet dus wel heel raar lopen wil u mij in de recente toekomst niet achter één of ander tafeltje zien zitten…Lees maar mee:

Geachte meneer Endemol, Arnie, of een andere kwibus die zich bezighoudt met het produceren van talentenshows,

Via deze weg wil ik u mededelen dat ik interesse heb in de functie van jurylid. Volgens mij ben ik zeer geschikt voor deze functie. Dat blijkt alleen al uit het feit dat ik tijdens het schrijven van deze brief met een zonnebril op m’n hoofd achter een tafel zit. 

Daarnaast ben ik ook in staat gekke clowns, die eens met hun kop op tv willen, te vertellen dat ze weer naar huis moeten gaan. Als u het nodig vindt kan ik hen ook nog beledigen middels enkele valsnichterige opmerkingen.

Voorts kan ik als geen ander in een liveshow zeggen dat iemand iets wel of niet goed heeft gedaan, terwijl de Nederlandse bevolking per sms bepaalt of ik volgende week weer mag zeggen of diegene iets wel of niet goed heeft gedaan. Ook hierbij zal ik weer proberen de schwung er een beetje in te houden, door af en toe boos te worden op een medejurylid, soms eens weg te lopen, en op de juiste momenten een traantje te laten, bijvoorbeeld.

Uiteraard ben ik bereid u, vanachter een tafel,in een sollicitatiegesprek te beoordelen op uw vaardigheden als sollicitatiegesprekkenvoerder.

In afwachting van uw reactie, verblijf ik, achter een jurytafel en met een zonnebril op m’n bolle kop natuurlijk.

Hoogachtend,

Toekomstig fulltime jurylid Zwoebe Zwoebstra

6 reacties op “Sollicitatie”